18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Piercy ykkönen Alabamassa

Scott Piercy voitti kolmannen kerran PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Scott Piercy (-19) otti voiton sunnuntaina Alabamassa päättyneessä PGA Tourin kilpailussa. Ykköstila oli hänelle uran kolmas Yhdysvaltain kiertueella.

Piercy aloitti kauden 2015 ns. medical extension –säännön perusteella, sillä hänen oikea kyynärpää operoitiin viime vuonna. Pelaaja itse myönsi tunteensa epävarmuutta paluuseensa liittyen.

”Tiesin että paluu on vain ajan kysymys, mutta tie on ollut pitkä”, Piercy sanoi. ”Ainoa tavoitteeni leikkauksen jälkeen on ollut, että palaan takaisin parempana pelaajana. ”

”Se miten pelasin täällä, oli huomattavasti parempaa kuin kahdessa edellisessä voitossani. Löin palloa todella hyvin, ja nyt tuntuu siltä että olen sellaisessa iskussa kuin haluankin olla.”

Piercy aloitti päätöskierroksen tasoissa Ricky Barnesin (-14), joka jakoi lopulta kolmannen tilan Whee Kimin ja amatööri Robby Sheltonin (Alabaman yliopisto) kanssa. Will Wilcox (-16) oli toinen, ja varmisti käytännössä toisella peräkkäisellä Top 10 -sijoituksellaan paikan PGA Tourille myös ensi kaudeksi.

Wilcox on Alabaman yliopistojoukkueen entisiä pelaajia, joten katsomossa riitti paljon hänen ystäviään ja myös sukulaisia.

”Tätini ja setäni eivät ole koskaan nähneet minun pelaavan, joten oli loistavaa sijoittua toiseksi koko kannustajajoukkoni edessä”, Wilcox sanoi.

Sheltonin kolmostila on amatöörin paras saavutus PGA Tourilla sitten vuoden 1991, jolloin Phil Mickelson voitti Northern Telecom Openin Tucsonissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)