[13][26]

[13][26]

Piercy voitti "tylsästä golfista" huolimatta

Scott Piercy tienasi voitollaan lähes miljoona dollaria. © Getty Images

Neljä peräkkäistä birdietä finaalikierroksen alussa ja yksi tärkeä par lopussa. Siinä avaintekijät ScottPiercyn (-17) voittoon sunnuntaina päättyneessä Canadian Openissa. Hän tuli samalla sivunneeksi PGA Tourin vanhinta 72 reiän kilpailun tulosennätystä.

Piercy tarvitsi viimeisellä griinillä parin voittaakseen. Tämä edellytti korkeintaan kahta puttia 15 metristä, joka ei tuottanut hänelle minkäänlaisia ongelmia. Piercy tunnetaan räiskyvästä käytöksestään pelin aikana. Nyt hän joutui keskittymään ”tylsään golfiin”, jotta uran toinen voitto ei olisi mennyt sivu suun.

William McGirt (-16) viihtyi pitkin päivää kisan kärjessä, kunnes kolme puttia 15:llä aiheutti tuloskorttiin bogin. Ratkaisevin virhe oli kuitenkin 18. reiän epäonnistuminen, missä McGirt ei pystynyt pelastamaan paria bunkkerista. Pettymys oli luonnollisesti suuri, kun seitsemäs peräkkäinen kuutosella alkanut kierros ei tuonut voittoa ja osallistumisoikeutta uran ensimmäiseen major-turnaukseen, PGA Championshipiin.

Kanadan avointen kakkostila varmisti joka tapauksessa sen, ettei McGirtin tarvitse osallistua loppuvuodesta PGA Tourin karsintoihin. Myös paikan FedExCupin play off -turnauksiin pitäisi olla selvä.

Myös Robert Garrigus oli kisan jälkeen allapäin. Lyönnin johdossa finaalikierroksen aloittanut pelaaja missasi sunnuntaina kuusi puttia 2,5-metrin sisältä: ”Minun olisi pitänyt voittaa tänään tämä turnaus seitsemällä lyönnillä. Kaikki tietävät sen”, hän sanoi.

Piercy haluaa käyttää draiveria paljon ja rohkeasti, mutta Hamilton Golf & Country Clubin kenttä vaatii hieman toisenlaisen taktiikan. Tähän perustui Piercyn lausahdus ”tylsästä golfista”, joka sai useat kanadalaiset harmistumaan perinteisen kenttänsä mollaamisesta.

”Se kommentti karkasi hieman asiayhteydestä. Tykkään lyödä draiverilla, mutta tämä kenttä ikään kuin otti sen minulta käsistäni. Mutta olen todella tyytyväinen tulokseeni ja innoissani voitosta”, Piercy sanoi.

Piercyn tarkoitus oli puolustaa ensi viikolla ensimmäisen kerran urallaan kilpailun voittoa PGA Tourilla. Hän kuitenkin pelaa Reno-Tahoe Openin sijasta debyyttiturnauksensa World Tourilla. Menestys Kanadassa avasi Piercylle tien palkintoarvoltaaan kahdeksan miljoonan dollarin Bridgestone Invitationaliin.