Phoenix Open – People’s major - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Phoenix Open – People's major

Scottsdalen 16 on hornankattila saa pelaajien kämmenet hikoilemaan. Kuva: Getty Images.

Tällä viikolla se on taas vuorossa. PGA Tourin ja golfmaailman yleisömagneetti ja suurin show – Phoenix Open. Numeroina se tarkoittaa yli puolta miljoonaa katsojaa Arizonassa sijaitsevalla Scottsdalen kentällä.

Kaikkein tiiveimmillään katsojarypäs on legendaarisen 16:nnen väylän laidoille rakennetuissa katsomorakennelmissa, joiden lehtereillä parveilee noin 20 000 ihmistä.

Ja he pitävät ääntä. Palkitsevat onnistumiset ruhtinaallisesti ja saavat pelaajien kämmenet hikoilemaan ennen kuin he saattavat avauslyöntinsä matkaan tällä vajaat 150-metrisellä par-kolmosella.

Myyttisen 16:nnen aura alkoi rakentua viimeistään vuonna 1997, kun Tiger Woods naulasi reiällä ässän. Yleisön mylvintä kuului mailien päähän.

Yleisö ei Arizonassa pukeudu kovin konservatiivisesti. Kuva: Getty Images.

Yleisö ei Arizonassa pukeudu kovin konservatiivisesti. Kuva: Getty Images.

Osansa reiällä saavat yhtälailla huonot lyönnit. Jos pelkää huuto ei riitä, lentää lehtereiltä satoja olutmukeja ja virvoitusjuomatölkkejä. Ei ihan jokapäiväistä golfkilpailuissa. Siksi kilpailusta käytetään myös lempinimeä people’s major.

Yleisöjuhla myös tuottaa, viime vuonna järjestäjät lahjoittivat kisan tuoton, noin yhdeksän miljoonaa dollaria, hyväntekeväisyyteen.

Yleisön suurimmasta suosikista ei ole epäselvyyttä, Arizona State -yliopiston kasvattina Phil Mickelson tulee nauttimaan kannattajien vankkumattomasta tuesta niin kauan kuin kisassa pelaa.

Kolmesti Mickelson on palkinnut arizonalaisen yleisön voitolla (2013, 2005 ja 1996). Tänä vuonna voitti olisi kuitenkin jonkinlainen yllätys, sillä Mickelsonin tämänhetkinen kunto on arvoitus.

<a href=Bubba Watson astelee tiille 16:nnella. Kuva: Getty Images.">

Bubba Watson astelee tiille 16:nnella. Kuva: Getty Images.

Hän avasi vuotensa hienosti jakamalla kolmannen sijan CareerBuilding Challengessa. Viime viikolla Farmers Insurance Openissa vire ei kuitenkaan riittänyt jatkokierroksille.

Viime vuonna Mickelson passitettiin laulukuoroon myös Phoenix Openissa kahden kierroksen jälkeen.

Ensimmäisellä kierroksella Mickelson saa seurakseen Zach Johnsonin ja Jason Dufnerin. Kisassa on mukana kova kaarti, joskin maailmanlistan kärkinimistä Jordan Spieth ja Jason Day pitävät väliviikkoa, Rory McIlroy jaHenrik Stenson taas astuvat viivalle Dubaissa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje