Phil Mickelson mukana Phoenix Openissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Phil Mickelson mukana Phoenix Openissa

TPC Scottsdalen 16. viheriöllä tunnelma on erityislaatuinen. Kuva: GettyImages.

PGA Tourin kausi jatkuu Arizonassa TPC Scottsdalen kentällä pelattavalla Waste Management Openilla. Huomion keskipisteenä on Arizonassa aina Phil Mickelson, joka kävi yliopiston Arizona State Universityssä.

Asetelma korostuu tänä vuonna, kun Tiger Woods, Rory McIlroy ja Henrik Stenson jättävät kisan väliin pelatakseen samaan aikaan European Tourin Dubai Desert Classicissa.

Pelaajille Phoenix ja TPC Scottsdale on erityinen kokemus, sillä yleisömäärissä mitattuna kilpailu on kiertueen suurimpia.

Myös pelaajien hermoja koetellaan TPC Scottsdalessa aivan erityisellä tavalla. 16 reiän ympärille rakennettujen katsomoiden lehtereiltä kisaa seuraa ratkaisukierroksilla yli 20 000 katsojan massa, joka jakaa auliisti mielipiteitään hyvistä ja huonoista suorituksista.

”Tunnelma on kuin Super Bowlissa. Tiipaikalla tajuaa nopeasti, että juuri tämän reiän (16.) haluaa pelata hyvin, jotta saisi kuulla yleisön puhkeavan suosionosoituksiin”, kilpailun vuonna 2010 voittanut Hunter Mahan kuvailee.

Katsojia riittää muuallekin kuin 16. reiän katsomoihin. Vuonna 2012 kilpailua seurasi paikan päällä kuusipäiväisen tapahtuman aikana järjestäjien mukaan lähes 500 000 katsojaa. Lauantaina katsojia oli järjestäjien mukaan peräti reilut 170 000.

Palkintoarvoltaan 6,2 miljoonan dollarin kisan voittoa puolustaa, kuinka ollakaan, Phil Mickelson. ”Lefty” vahvisti keskiviikkona osallistuvansa kisaan, mutta pelikunto on pieni arvoitus. Mickelson jätti menneenä lauantaina Farmers Insurance Openin kesken selkäkipujen vuoksi.

”Pursun pelihaluja, mutta minun on pystyttävä näkemään koko kuva. Haluan tänä vuonna osallistua moneen kisaan ja pelata niissä hyvin – unohtamatta majoreita. Siksi minun on kuulosteltava tilannetta tarkasti”, Mickelson sanoi.

Mickelson kertoi tuoreeltaan, ettei ole kovin huolissaan tilanteesta, sillä ei ole aikaisemmin urallaan juuri kärsinyt selkäongelmista. Maanantaina mies kertoi tiedottajansa välityksellä, että kyseessä on selän fasettinivelen jumista aiheutuva kiputila. Selän paraneminen täysin kuntoon kestää arviolta pari viikkoa.

Myös vuosina 1996 ja 2005 kisan voittanut Mickelson oli viime vuonna täysin omaa luokkaansa. Yhteistulos 256 (-28) sivusi Mark Calcavecchian kisaennätystä. ”Lefty” myös hätyytteli torstaina maagista 59 lyönnin kierrostulosta, mutta vuoden 2005 tapaan tyytyminen oli lopulta tulokseen 60.

Päivitetty kello 9.06: Mickelson on ilmoittanut osallistuvansa kilpailuun.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje