18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Phil Mickelson laittaa Pariisissa Ryder Cup -ennätykset uusiksi

Phil Mickelsonilla on aiheita samppanjasuihkuihin myös Pariisissa ottelun lopputuloksesta riippumatta. Kuva Getty Images

Kahdenteentoista Ryder Cupiinsa valmistautuvan Phil Mickelsonin joukkuekavereiden lista on pitkä ja vaikuttava.

Phil Mickelsonista tulee syys-lokakuun vaihteessa Pariisissa pelattavassa Ryder Cupissa ottelun moninkertainen ennätysmies. Hän ottaa silloin yksin haltuunsa sekä kohtaamisten että yksittäisten otteluiden ennätykset.

Mickelson on pelannut Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1995 lähtien. Pariisin Ryder Cup on 48-vuotiaalle Mickelsonille jo peräti kahdestoista Ryder Cup. Tällä hetkellä hän jakaa yhdentoista Ryder Cupin saldollaan ennätystä yhdessä Euroopan ykkösen Nick Faldon kanssa.

Faldo on pelannut Ryder Cupin historiassa eniten yksittäisiä otteluita, yhteensä 46 matsia. Ennen Pariisin kohtaamista Mickelsonilla otteluita on vain yksi vähemmän, 45.

Kenties mielenkiintoisin Mickelsonin ennätyksistä on joukkuekavereiden määrän ennätys.

Ilman loukkaantumisia Mickelson ohittaa väistämättä Faldon saldon, vaikka varmuudella hän pelaa terveenä säilyessään vain päätöspäivän kaksinpelin. Kapteeni Jim Furyk tietää kuitenkin pelin hengen, eikä varmasti pidä Mickelsonia nelinpelissäkään koko aikaa penkillä.

Kenties mielenkiintoisin Mickelsonin ennätyksistä on joukkuekavereiden määrän ennätys. Vasurin kanssa samassa Ryder Cup -joukkueessa on nimittäin pelannut peräti 58 eri yhdysvaltalaispelaajaa.

Joukkoon mahtuu melkoinen määrä aikansa suuria nimiä Ben Crenshaw’sta ja Tom Lehmanista Fred Couplesiin, David Duvaliin ja tämän hetken tähtiin, Dustin Johnsoniin, Jordan Spiethiin ja Justin Thomasiin. Koko listan voit katsoa SB Nationin toimittaja Brendan Porathin alla olevasta listasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje