18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourin syyssarja hyvässä vauhdissa

Zach Johnsonilla on tämän viikon turnauksessa puhdas kotietu. © Getty Images

Kun PGA Tourin kausi on ehtinyt lokakuun puolelle, on se varma merkki syyssarjan käynnistymisestä. Viking Classic oli Bill Haasin heiniä, mutta tällä viikolla ”Fall Series” on koolla Sea Islandilla, jossa pelataan uusi tulokas McGladrey Classic.

Syyssarja ei yleensä hellittele yleisöä kiertueen kirkkaimmilla tähdillä, mutta Georgian turnaukseen on riittänyt mukavasti tällä kaudella otsikoihin venyneitä pelaajia. Yksi heistä on USA:n tappiolliseen Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Zach Johnson, joka paitsi Sea Islandilla asuvana tuntee hyvin turnauskentän tulee myös viikonvaihteessa nauttimaan kotiyleisön varauksetonta suosiota. Tältä pohjalta Johnson on samalla yksi kisan suurimpia voittajasuosikkeja.

Crowne Plaza Invitationalin voiton lisäksi Johnsonin kauden kohokohtia ovat olleet PGA Championshipin kolmas sija sekä FedExCupin päättäneen Tour Championshipin yhdeksäs sija. Maailmanlistalla 20:ntena oleva Johnson on tienannut tällä kaudella pelaamissaan kisoissa yli 2,8 miljoonan dollarin kilpailupalkkiot.

Myös kauden komeetta, kiertueen tienestilistan ykkönen Matt Kuchar pelaa tämän viikon turnauksessa. Jossain määrin Kucharin ilmestyminen McGladrey Classicin listoille on yllätys, mutta toisaalta kyse voi olla jonkunlaisesta revanssin tarpeesta. Sen verran FedExCupin voiton luisuminen sivu suun saattoi jättää nälkää pienempiinkin kisoihin.

Robert Allenby ei ole sinänsä voittajatyyppiä, mutta hän on ennenkin näyttänyt osaamistaan merenrantakentillä ja erityisesti tuulisessa säässä. Toiseksi Players Championshipissä sijoittunut Allenby osoitti lievästä loukkaantumisestaan huolimatta melkoista sitkeyttä ja taitoa kahlaten läpi kaikki PGA Tourin play offien neljä pudotuspeliturnausta.

Syytä on myös vilkuilla Jonathan Byrdin, kuukauden tauolta palanneen Lucas Gloverin sekä Brendon De Jongin edesottamuksia. Viimeksi mainittu on nousemassa varteenotettavaksi menestyjäksi PGA Tourilla, sillä hän on kiertueen ansiolistalla 33:ntena. Murtautuminen 30 parhaan joukkoon kauden päätteeksi tietäisi jo paikkaa ensi vuoden Mastersiin ja US Openiin…

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje