23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla tehtiin kauden mittaan 38 hole-in-onea

18 kertaa peräkkäin hiekasta ylös ja reikään kahdella lyönnillä. Luke Donald hallitsee bunkkerilyönnit ja putin © Getty Images

18 kertaa peräkkäin hiekasta ylös ja reikään kahdella lyönnillä. Luke Donald hallitsee bunkkerilyönnit ja putin &copy Getty Images

Luvut ovat suuria kun puhutaan PGA Tourin kauden yhteenvedosta. 644 pelaajaa pääsi koettamaan taitojaan, kisoja oli 46 , palloa liikuteltiin lyöntipelikisoissa noin 1,3 miljoonaa kertaa. Rahaa jaettiin 276 miljoonaa taalaa.

Hole-in-onen todennäköisyydestä on olemassa monenlaisia laskelmia. PGA Tourilla tämä oli noin 1/2000, tämä on pysynyt samansuuruisena jo varsin pitkään.Pisimmälle palloaan mätti keskimäärin Robert Garrigus (288 metriä), Steve Strickerin 388 metrin avaus oli kuitenkin yksittäisistä suorituksista pisin.

Paul Gaydos ja Stuart Appleby (59) alittivat 60 lyönnin rajan. Varsin kovana sarjana on syytä pitää Luke Donaldin perättäisiä up&downeja bunkkerista joita kertyi peräti 18.

Kauden suurimman hurmion yksittäisellä lyönnillä sai aikaan Phil Mickelson Mastersissa. Augustan 15:lla hänen rautakuutosella puiden välistä, vesiesteen takaa päätyi reilun metrin päähän. Vasuri missasi eagle-puttinsa, mutta sai pidettyä hengen päällä ja voitti neljännen majorinsa.

Teemu Tyry

PGA Tour, 2010

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje