5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Pettersson johtoon Kiawah Islandilla

Voisiko Carl Petterssonista tulla ruotsalaisten vuosikymmeniä kestäneiden haaveiden toteuttaja? © Getty Images

Carl Pettersson hyödynsi parhaiten Etelä-Carolinassa vallinneet sääolosuhteet iskiessään PGA Championshipin alkajaisiksi kovimman tuloksen 66 lyöntiä. Tämän asetelman säilyessä loppuun, Pettersson tekisi golfhistoriaa miesten ensimmäisenä pohjoismaalaisena major-voittajana. Viisinkertaiselta PGA Tour -voittajalta tätä sopisi kaikin mokomin odottaakin. Voittajien ennustaminen tässä vaiheessa on kuitenkin varsin turhaa.

Kuuma ja kostea kesäsää riisui torstaina Ocean Courselta lähes kaikki sen vaarallisimmat aseet. 24 pelaajaa löi kuutosella alkavan kierrostuloksen, parin alittaneita oli 44. Naapuriosavaltiossa, Pohjois-Carolinassa asuva ruotsalainen tuntee paikalliset olot tavallista paremmin. Hän muutti perheineen Yhdysvaltoihin ollessaan 14-vuotias.

”Luulen, että kenttä oli tänä aamuna kaikkein helpoimmillaan”, Pettersson, yksi aikaisista starttaajista sanoi.

Kaymerilla vaikeaa

Puoli yhdeksältä matkaan lähteneet Tiger Woods, Martin Kaymer ja puolustava mestari Keegan Bradley kuivasivat itseään jo ykkösväylällä hikikarpaloista. Bradley löi kierroksen päätteeksi taululle tuloksen 68, 15. major-titteliään jahtaava Woods lyönnin enemmän. Kaymerin korpivaellus ei näytä ottavan päättyäkseen: tulos +7 on pudottamassa toissa vuoden voittajan ulos viikonlopun kierroksilta.

<a href=John Daly on viime aikoina keskittynyt pelaamiseen. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12081008033835.jpg" align="left" width="209">

John Daly on viime aikoina keskittynyt pelaamiseen. &copy Getty Images

Päivän mittaan tuuli alkoi yltyä, minkä Bradley koki paahtavassa säässä hyödylliseksi: ”Onneksi alkoi tuulla, koska aamulla oli niin tuskaisen kuuma”, hän sanoi. Bradleyn kierros käynnistyi birdiellä ja eaglella. Kaikkiaan sunnuntaina World Tourilla voittaneelle pelaajalle kirjattiin viisi birdietä ja kolme bogia.

Ruotsalaisten hienoa aloitusta täydentää Alexander Noren, joka jakaa toista sijaa Gonzalo Fernandez-Castanon, Gary Woodlandin ja Rory McIlroyn kanssa: he ovat lyönnin päässä Petterssonista.

Daly väläytteli

Upea oli myös 21 vuotta sitten varapaikalta PGA Championshipin mestariksi nousseen John Dalyn avauskierros. ”Wild thing” on ollut pelinsä kanssa pitkään hukassa, mutta tällä kaudella hän on saanut ryhtiä otteisiinsa. Elämäntapansa siistinyt Daly on hakenut suorituksiinsa vauhtia Euroopan kiertueen turnauksista ja tulosta alkaa hiljalleen tulla.

Daly ylsi viime viikonvaihteessa PGA Tourilla kymmenen joukkoon ensimmäisen kerran vuosikausiin. Nevadan turnauksen viidennen sijan lisäksi hän on tällä kaudella sijoittunut Qatar Mastersissa neljänneksi ja Sicilian Openissa niukasti Top 10:n ulkopuolelle.

Muita tuloksen 68 Ocean Coursella pelanneita olivat mm. Adam Scott, Graeme McDowell sekä vauhdikkaasti aloittanut Joost Luiten. Hollantilainen oli kierrostaan parhaimmillaan jo kahdeksan alle, mutta lopun neljä peräkkäistä bogia pudottivat hänet kärjestä jaetulle kuudennelle tilalle.

Tämänvuotinen PGA Championshipin kisa-areena on kautta aikain pisin kenttä major-turnauksissa. Ocean Coursen pehmeät mutta leveät väylät kuitenkin suosivat avauspäivänä kauas ja rohkeasti draivaavia pelaajia, kuten Daly, McIlroy sekä Woodland.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje