16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Pettersson jälleen vauhdissa

Carl Pettersson aloitti Greensboron turnauksen vahvasti. © Getty Images

Carl Pettersson jos joku tuntee tämänviikkoisen PGA Tourin kisakentän kivet ja kannot. Tulos 62 vei Petterssonin Wyndham Championshipin johtoon: ”Olen Sedgefield Golf Clubin jäsen”, hän paljasti. Etulyöntiasema tai ei, Pettersson on viime aikoina osoittanut mainiota pelikuntoa. Ruotsalainen johti pitkät tovit PGA Championshipiä, eikä olisi ollut ihme, että juuri hänestä olisi tullut viime sunnuntaina kautta aikain ensimmäinen pohjoismaalainen miesten major-voittaja.

David Mathis ja Tim Clark jakavat kakkostilaa tuloksellaan 63. Tom Gillis, Scott Stallings ja Troy Matteson (64) ovat seuraavina. Turnauksen kärkipaikoilla korostuu paikallissävytteisyys: Pettersson kävi lukion Greensborossa ja asuu Raleighissa. Hän kuului yhdessä Clarkin kanssa North Carolina Staten yliopiston golfjoukkueeseen. Mathis varttui Winston-Salemissa ja asuu Raleighin pohjoispuolella Wake Forestin kaupungissa.

Tuskin sekään oli sattumaa, että Petterssonin peliseuraksi on kahdelle ensimmäiselle kierrokselle asetettu Webb Simpson (66) ja Davis Love III (66), molemmat niin ikään Pohjois-Carolinassa asuvia pelaajia.

USA:n kansalaisuuden ennen meneillään olevan kauden alkua saanut Pettersson pelasi torstaina uransa parhaan avauskierroksen ja parhaan kierroksen Wyndham Championshipissä sitten vuoden 2008. Tuolloin hän värkkäsi kisan ennätyskierroksen 61 lyöntiä ja voitti samalla koko turnauksen.

Petterssonin kausi on sujunut mallikkaasti. Hän otti huhtikuussa uransa viidennen voiton (RBC Heritage) Yhdysvaltain kiertueella, plakkarista löytyy lisäksi viisi Top 10 -sijoitusta.

Kärkijoukosta Mathisilla on kiperin tilanne kiertueen ”pudotuspelehin” pääsemisen suhteen: hän on FedExCupin pisteissä sijalla 136 ennen viikon kuluttua alkavaa Barclaysia, kun 125 pääsee kisaan mukaan.

”Yritän olla miettimättä asiaa, mutta se ei ole helppoa. Playoffit ovat aika iso osa tätä vuotta”, Mathis sanoi. ”Elämä voi muuttua melko nopeasti, jos FedExCupissa tulee menestystä.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje