18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Pettersenin voitto ratkesi vasta uusintarei´illä

Norjalainen Suzann Pettersen varmisti voittonsa vasta kolmannella uusintareiällä. Kuva Getty Images.

3. päivä

Norjalaisella Suzann Pettersenillä on hieno viiden lyönnin etumatka kolmannelle kierrokselle lähdettäessä, mutta peli ei sujunut suunnitelmien mukaan ja tulos oli +2. Kun skotlantilainen Catriona Matthew aloitti kovan kirin ja pelasi kierroksensa viisi alle, jouduttiin uusintaan.

Voitto ratkesi vasta kolmannella uusintareiällä, kun Pettersen upotti birdieputtinsa.

Maailmanlistan ykkönen Yani Tseng on selkeästi löytämässä vireensä ja hän nousi kolmanneksi yhdessä korealaisen legendan Se Ri Pakin kanssa. Amerikkalainen teinitähti Lexi Thompson oli neljäs.

2. päivä

Norjalainen Suzann Pettersen on löytänyt kadonneena olleen pelivireensä. Vaikka lauantai ei sujunut ihan samaan tahtiin kuin perjantai (63 ja 68), etumatkaa on jo viisi lyöntiä.

Kotiyleisö taatusti hekumoi So Yeon Ryu´n kakkostilasta ja erityisesti korealaisen golfin jumalattaren Se Ri Pakin noustua kolmanneksi, joka pelasi tuloksen 67.

Avauspäivän jälkeen toisena ollut Ruotsin Karin Sjödin otti pientä kyykkyä tuloksella 75 ja hän putosi kymmenenneksi.

1. päivä

Incheonissa Ocean Coursella pelattava LPGA Tourin kilpailu on mannaa suurelle yleisölle, joka on tullut katsomaan omien naistensa menestystä. Korealaisethan ovat rynnineet naisgolfin maailmanlistoille laajana rintamana.

Ocean Coursella olosuhteet ovat kuitenkin hyvin pohjoismaiset eli varsin vilpoiset. Ja ehkä siksikin Norjan Suzann Pettersen ja Ruotsin Karin Sjödin valloittivat ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkitilat erinomaisilla tuloksilla: 63 (-9) ja 64 (-8).

”Ei tämä viileys minua haittaa, olenhan kotoisin napapiiriltä”, vitsaili Pettersen jo ennen kilpailua.

Maailmanlistan yhdeksäntenä olevan norjalaisen peli ei ole tällä kaudella sujunut vanhaan malliin, mutta Aasian kisoissa on saatu jo väläyksiä paremmasta. Viikko sitten Malesian kilpailussa hän teki toisella kierroksella kenttäennätyksen 64, mutta silloin vire ei kestänyt vielä koko kilpailua ja sijoitus oli 19.

”On hienoa, että nyt alkaa tulla tulosta. Toivottavasti tämä vire jatkuu. Minun pitää pelata aggressiivisesti, silloin olen yleensä parhaimmillani”, totesi norjalainen.

title_67814Ruotsin Karin Sjödin kuuluu LPGA Tourilla perussuorittajiin, jonka ranking on 75. Nuorempana hän kuului kiertueen pitkälyöntisimpiin, mutta rannevamman jälkeen on avauksista hävinnyt metrejä. Sen ruotsalainen on korvannut tarkoilla lähestymisillä, hän parhaillaankin GIR-tilaston kakkonen. Top 10 –sijoituksia Sjödinillä on tällä kaudella kolme.

Myös turnauksen voittoa puolustava Yani Tseng pelasi avauskierroksen mukiinmenevästi. Lähes koko kauden vaikeuksissa ollut maailmanlistan ykkönen pelasi viisi alle ja on kahdeksantena. Ennen kisaa Tseng vakuutti, että hän on hiljalleen löytämässä peliinsä iloa.

”Nyt en halua ottaa paineita siitä, että voittaisin jokaisen kilpailun. Haluan lähteä kentälle pitämään hauskaa”, Tseng vakuutti.

LPGA Hanabank Championshipin Live Scoring löytyy täältä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje