5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Pettersenillä superkiri Portlandissa

Suzann Pettersen pelasi sunnuntaina koko kisan parhaan tuloksen 64 lyöntiä ja juhli uusinnan jälkeen voittoaan © Getty Images

Suzann

Suzann Pettersen nousi sunnuntaina naisten maailmanlistan kakkoseksi yllätyksellisellä voitollaan LPGA Touriin kuuluvassa Safeway Classicissa. Ennen kolmen kierroksen mittaisena pelatun kisan päätöspäivää hän oli yhdeksän lyöntiä johtanutta Na Yeon Choita jäljessä.

”En voinut millään kuvitella voittavani tätä kisaa siitä asetelmasta. Caddieni muistutti rangella siitä,että hyvä päätöspäivän kierros voisi nosta minut World Rankingilla toiseksi. Se antoi lisäpuhtia, pelaaja tarvitsee usein jonkun kiihokkeen joka ajaa eteenpäin”, Pettersen kiitteli Dave Brookeria.

Voitto varmistui vasta uusinnan jälkeen ja se oli Pettersenille kauden toinen, koko uran kahdeksas LPGA Toruilla. Hän on voittoputkessa, sillä edellisessä kisassaan Irlannissa Pettersen murskasi tulevan Solheim Cup-kentän ja voitti ylivoimaisesti.

LPGA Tourilla on pelattu yhteensä 15 kisaa, USA:n pelaajat ovat voittaneet näistä vain kaksi, eurooppalaiset neljä.

”Tavoitteeni on pelata hyvin seuraavissa kisoissa ja nousta WR:lla Yani Tsengin kantaan”, Pettesen suunnitteli. Ennen syyskuun lopun Solheim Cupia LPGA Tourilla pelataan kolme kisaa, joista varsinkin alkaneen viikon Kanadan avoimissa on iso, yli kahden miljoonan taalan palkintopotti.

Minea Blomqvist karsiutui kahden kierroksen jälkeen lyönnillä (78-72). Myös hän on mukana Kanadan kilpailussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje