27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Pettersen ylivoimainen Irlannissa

Suzann Pettersen ei jättänyt muille jossittelun sijaa. © Getty Images

Peliinsä melkoisen lennokkuuden lauantaina löytänyt Suzann Pettersen (-18) ei antanut viikonlopun kierroksilla kilpakumppaneilleen minkäänlaisia mahdollisuuksia. Lauantain kenttäennätystä (63) seurasi päätöspäivänä lähes yhtä häikäisevä näytös 64 lyönnin muodossa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Azahara Munoz Guijarroon jäi lopulta kuusi lyöntiä. Pettersenin edellinen voitto naisten Euroopan kiertueella oli kolmen vuoden takaa – sekin Irlannin avoimista.

”Viikko oli upea, mutta lyhyt”, sanoi Pettersen, joka lensi Norjasta Irlantiin vasta kisaa edeltävänä päivänä. ”Pidän tämän kentän pelattavuudesta, se on sopivan vaativa. Puttipelini toimi myös erittäin hyvin.”

Voitto Killeen Castlella oli Pettersenille uran 12:s. Näistä seitsemän on LPGA:lta ja viisi LET-kiertueelta. Tienestejä 30-vuotias norjalainen kuittasi Irlannista 60000 euroa.

”En tietenkään laskenut, että minun pitää pelata viikonlopun kierrokset 17 alle. Kun eroa alkaa syntyä muihin riittävästi, on tärkeätä asetella itselleen uusia tavoitteita. Yritin viimeisellä reiällä sivuta kenttäennätystäni, mutta ihan ei riittänyt.”

”Pienen ajan kuluttua tänne tullaan takaisin. Vaikuttaa siltä, että Solheim Cupissa nähdään runsaasti birdieitä. Se tietää hyvää koko ottelua ajatellen.”

Pettersen varmisti samalla paikkansa Euroopan joukkueeseen Solheim Cupissa – joko pistelistalta tai maailmanlistan sijoituksen perusteella. Myös Munoz Guijarron osakkeet nousivat varmuudella villejä kortteja käsissään pyörittelevän kapteeni Alison Nicholasin silmissä.

Minea

Minea Blomqvist pelasi tyydyttävän kilpailun Killeen Castlella. &copy Getty Images

Irlantilaissyntyinen jenkki Alison Walshe jakoi kolmannen sijan Melissa Reidin (-11) kanssa. Yhdeksän alle pelannut Giulia Sergas oli viides. Muutamista mukana olleista USA:n Solheim Cup -pelaajaehdokkaista paras oli niukasti top-20:een sijoittunut Stacy Lewis (19:s).

Suomalaisista parhaiten urakkansa hoitivat Minea Blomqvist ja Ursula Wikström, jotka jakoivat 33. sijaa täsmälleen samoin kierrostuloksin 72-73-72 (+1).

”Pallon lyöminen oli tänään hyvää koko päivän ja sain luotua paljon hyviä paikkoja. En vaan saanut hyödynnettyä niitä parhalla mahdollisella tavalla. Ihan stediä menoa kuitenkin pitkästä aikaa”, Wikström sanoi.

Kaisa Ruuttilalla oli sunnuntaina työläs päivä: yhden birdien, kuusi bogia ja yhden tuplan tehneenä hän päätyi kierrostulokseen 79. Ruuttila (+7) putosi sijoituksissa 62:nneksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje