3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Perjantain kirouksesta eroon

Kuusi birdietä, ei bogeja. Perjantaina Rory McIlroy kohtaa oletettavasti huomattavasti vaativamman kelin kierrroksellaan.Kuva getty images

Rory McIlroylla on koko uransa ajan ollut potentiaalia tehdä huipputulos torstaina. Lähes yhtä usein hän on sutinut toisena päivinä tuloksen, joita kirjataan hyvälle klubituupparille. Otteita ensimmäisen ja toisen kierroksen tuloksista tältä kaudelta:

63-70 Dubai Desert (9.)

71-77 Masters (8.)

64-78 Scottish Open (14.)

69-76 Well Fargo (8.)

63-78 Memorial (15.)

Ja sokerina pohjalla….

63-80 Open Championships vuonna 2010, lopullinen sijoitus kolmas.

”Myös St.Andrewsissa 2010 oli avauspäivänä hieno keli. Pysyin pelikirjani mukaan poissa bunkkereista, kuten tänään. Onnistuin nyt lyömään niihin spotteihin joihin tarvitaan. Pelasin par-viitoset kolme alle, olin sopivasti aggressiivinen ja pääättäväinen. Tarkoitus on perjantaina pysyä aiemmin luomassani pelikirjassa,” hyväntuulinen McIlroy sanaili.

Open on ollut hänelle yllättävän vaikea kisa. Uran toiseksi paras sijoitus on vaatimattomasti 25.

Valmistautuminen toiselle kierrokselle kuulostaa erittäin tavanomaiselta.

”Käyn varmasti jossain vaiheessa salilla, katselen televisiosta iltapäivän pelaajien edesottamuksia ja käyn vanhempieni sekä muutaman ystävän kanssa syömässä”, hän jatkoi.

Kierroksen alkuvaiheilla McIlroy löi avauksissaan raudalla. Kierroksen edetessä isoin tykki nousi mailahupusta viisi kertaa.

”Loppuvaiheilla on muutamia vasemmalle kääntyviä reikiä. Ne sopivat silmääni erinomaisesti”, maailmanlistalla kahdeksanneksi valahtanut pohjois-irlantilainan löysi perustelun sille, millä avuin hän voisi pysyä piikkipaikallaan.

Italialaisten juhlaa

Valmentaja Alberto Binaghi oli Matteo Manasseron caddienä myös vuonna 2009, jolloin 16-vuotias italialainen oli Openissa 13.Kuva getty images.

Valmentaja Alberto Binaghi oli Matteo Manasseron caddienä myös vuonna 2009, jolloin 16-vuotias italialainen oli Openissa 13.Kuva getty images.

Matteo Manasseron tulos 67 tuli vaivihkaa. Nuorukainen löi ensimmäisellä reiällä bunkkeriavauksen jälkeen yli sadan metrin matkalta kolmannen lyöntinsä reikään. Italialaisen peli ei ollut ”Ilosen tasoista”, tuloksen tekemisessä hän onnistui loistavasti. Neljä viimeistä Manassero pelasi kolme alle.

Francesco ja Edoardo Molinari jakavat kolmatta sijaa tuloksella 68.Myös Edoardo teki viimeisellä birdien, Francesco pisti eaglellaan vielä paremmaksi.

Ruotsalaisista parhaaksi on noussut kahdessa viimeisessä kisassaan vakuuttavasti esiintynyt Robert Karlsson (69).

Hatunnoston ansaitsee myoös syyskuussa 65 vuotta täyttävä Tom Watson (73)

Els ulkona kuvioista

Big Easy”, Ernie Els teki ensimmäisellä reiällä triplan, kolme yli. Seitsemän reikää pelattuaan hän oli seitsemän yli. Kärki karkasi lopullisesti, jatkoonpääsy on varmasti tiukassa Epäonnistujia ovat myös Patrick Reed (78), Angel Cabrera (76), Graeme McDowell (74, Victor Dubuisson (74), sekä Jamie Donaldson (+4/9 reikää).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje