18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Pelaamaan oppii pelaamalla

Lexi Thompson on voittanut kaksi isoa kisaa näytöstyyliin. Nouseeko hän kaudella 2012 vakavaksi haastajaksi Yani Tsengille? © Getty Images

Lexi

Lexi Thompson on tuomassa naisten huippugolfiin aivan uuden jännitteen tulevaa kautta ajatellen. Teinitähtiä naisten suurkilpailuissa on riittänyt tasaisesti vuosikymmenten ajan, mutta kun Thompson voitti 16 vuoden, seitsemän kuukauden ja kahdeksan päivän ikäisenä LPGA Tourin kisan Alabamassa syyskuussa, nousi hän aivan omaan luokkaansa.

Kaikkien aikojen nuorin ykkönen lähes kahden vuoden marginaalilla aiempaan. LPGA Tour oli tämän jälkeen pakoitettu antamaan floridalaiselle oikeuden pelata poikkeusluvalla kiertueellaan kaudella 2012 ”alaikäisenä”. Kaikki muut päätökset olisivatkin olleet silkkaa hölmöyttä.

Michelle Wie oli otsikoissa lähes kymmenen vuoden ajan, kunnes hän voitti 20 vuotta täytettyään ensimmäisen kerran LPGA Tourilla. Nyt kaksi vuotta myöhemmin ykköstiloja on yhteensä kaksi, Wie on edelleen tähti, mutta odotusarvo sille, että hän nousisi maailmanlistan ykköseksi on pudonnut roimasti.

Lapsitähtien listan tuoreita nimiä 2000-luvulla ovat myös Paula Creamer, Brittany Lincicome ja Morgan Pressel. Heidän etsikkoaikansa on tietyllä tavalla jo valunut hiekkaan Wien tavoin. USA:ssa kaivataan kipeästi valovoimaista tähteä joka nousisi rahalistan ja maailmanlistan ykköseksi. Edellisen kerran USA:n pelaaja on voittanut rahalistan 1994…

Thompson-kuume nousi entistä korkeammalle tämän voitettua viimeviikolla ylivoimaiseen tapaan Dubain kisan. Nuoren neidon nopean kehittymisen syitä on arvioitu ja spekulaatiot hänen mahdollisuuksistaan haastaa Yani Tseng ovat otsikoissa jo ennen kauden 2012 kisojen käynnistymistä.

Isä jatkaa caddienä?

IsänThompson on ymmärrettävästikin korostanut paljon perheensä vaikutusta. Hänen veljistään Nicholas on pelannut PGA Tourilla, Curtis opiskelee golfstipendillä Louisianassa. Isä Scott toimii caddienä ja äitiään hän luonnehtii parhaaksi ystäväkseen…

”Asumme kentän vieresssä, sillä on valtava merkitys.Aloitin viisivuotiaana ja sain veljiltäni mallin pelaamisesta, siitä muodostui nopeasti tärkeä osa elämääni. Olemme kilpailleet koko lapsuuteni ajan keskenämme, pelaamisen lisäksi lähipelissä ja puttaamisessa. Edelleenkin kisailemme, varsin usein pienistä rahapanoksista. Pelaamme usein 36 reikää päivässä, rakastan golfia”, Thompson kertoi T Magazinelle antamassaan haastattelussa.

Isä-tytär yhdistelmä on varsin poikkeuksellinen LPGA Tourilla. Lexi Thompson ei näe mitään syytä sille, etteikö toimiva malli saisi jatkoa myös jatkossa.

”On hyvin mahdollista että jatkamme näin. Meillä on ollut kiivaita yhteenottoja. Viimeaikoina olemme kuitenkin rauhoittuneet ja löytäneet tavan toimia”, Thompson mietti joulukuun alussa ennen Dubain voittoa.

Thompsonin kauden avausta 2012 odotetaan jo kuumeisesti. Hän pelaa oletettavasti lähes kaikissa kisoissa, ja on jo vahvistanut osanottonsa LPGA Tourin uuteen Australian kisaan joka käydään helmikuun alussa Royal Melbournen kentällä.

12 kertaa kauden mittaan ympäri maailman voittanut Yani Tseng saattaa joutua koville Lexi Thompsonin saadessa pelinsä hyviin uomiin. Suuria odotuksia kohdistuu myös Ruotsin Caroline Hedwalliin joka voitti 12 kuukauden aikana seitsemän kisaa ja koettelee vuonna 2012 todenteolla pelinsä riittävyyttä LPGA Tourilla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje