16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Paul Maddy teki epävirallisen kenttäennätyksen Kytäjällä

Paul Maddy sai kilpailulle unelma-alun. Kuva: Juha Hakulinen.

Paul Maddy pelasi yhden lyönnin Roope Kakon, Mark Tullon ja Peter Uihleinin Kytäjän South Eastin kenttäennätystä paremman tuloksen Vacon Openin avauskierroksella.

Tulos -7 (64) ei kuitenkaan kelpaa viralliseksi ennätykseksi, sillä sateiden pehmittämällä kentällä oli voimassa siirtosääntö.

Maddy pelaa toista kauttaan Challenge Tourilla. Pikkukiertueita kiertänyt 31-vuotias englantilainen on osallistunut European Tourin karsintoihin pariin otteeseen, mutta tulokset ovat jääneet laihoiksi.

Viime vuonna Maddy oli CT:n rahalistalla 70, ennen Kytäjän kisaa sijoitus oli nyt 83. Kauden paras kilpailu oli viime viikolla pelattu Norwegian Challenge, jossa hän sijoittui 17:nneksi.

”Norjassa pelini asettui hyvin uomiinsa ja nyt yritin siirtää sitä momentumia tänne. Pyrin lyömään avaukset sellaisiin paikkoihin, että pystyin sen jälkeen päättämään pelaanko aggressiivisesti vai varmistellen. Lyönti kulki tänään niin hyvin, että otin suoran linja lipulle”, vuosi sitten Kytäjällä sijalle 52 sijoittunut Maddy kertasi kierrostaan.

Erityiskiitosta Cambridgesta kotoisin olevaenglantilainen antaa Kytäjän viheriöille, jotka ovat hänen mukaansa virheettömät. Pallo rullaa hyvin ja puttilinjojen suhteen uskaltaa olla rohkea. Maddyn puttipeli kulki tänään oivallisesti. Puttiensa määrää mies ei laskenut, mutta kertoi upottaneensa muutaman viisi-kuusimetrisen birdieputin.

”Huomiseen lähden samalla taktiikalla. Ei ole syytä muuttaa mitään. Ainoa huolenaiheeni on huonekaverini George Woolgar, joka pelasi tänään huonosti. Hän on varmasti illalla huonolla tuulella”, Maddy naureskeli.

Kierroksen ollessa vielä kesken, ovat suomalaisista parhaissa asemissa sijalla kahdeksan olevat Patrick Roos ja Janne Kaske (-3/68).

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje