- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Latinoamerica

Osittaisen kortin ”latinokiertueelle” saaneelle Hakulalle kirvelevä uusintatappio

Toni Hakulalle on aukeamassa tällä kaudella paikka yhdeksään PTLA-kiertueen turnaukseen. Kuva: Getty Images

Toni Hakulan kausi PGA Tour Latinoamerica -kiertueella käynnistyy maaliskuussa.

Toni Hakula kärsi harmillisen playoff-tappion Mission Hills Resort and Clubin El Campeon -kentällä lähellä Orlandoa pelatussa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen karsintakilpailussa. Se merkitsi sitä, että Hakula sai tarjolla olleen vahvan kortin sijaan kauden ensimmäisen puoliskon turnauksiin oikeuttavan osittaisen pelioikeuden latinokiertueelle.

Espoolaistaustainen pelaaja johti kilpailua kolme ensimmäistä päivää, kunnes sai koko ajan niskan takana hengittäneen Jeremy Gandonin rinnalleen perjantaina. Molemmilla oli tilaisuus iskeä ratkaisu jo neljännen kierroksen 18. reiällä, mutta parivaljakon birdie-yritykset epäonnistuivat. Gandon ja Hakula päätyivät 72 reiän turnauksessa kokonaistulokseen 278 (-10).

Ratkaisu syntyi playoffissa nopeasti, kun Hakula iski avauksensa veteen tehden tuplabogin. Näin lähestymisensä keskelle viheriötä lyöneelle ranskalaiselle riitti lopulta kolmen putin bogey kilpailun voittoon.

Kirvelevät tappiot eivät ole Hakulalle vieraita. Kenties se kaikkein kuuluisin on vuodelta 2013, jolloin hän hävisi arvostetun British Amateur Championshipin finaaliottelun Garrick Porteoukselle − tosin varsin selvin lukemin.

Kansas State -yliopistojoukkueessa college-golfia pelannut Gandon on varsin tuore ammattilainen, sillä hän valmistui opinahjostaan kesällä 2019. Hän pelasi jo samalla kaudella MacKenzie Tourilla, mutta ei onnistunut säilyttämään korttiaan Kanadan kiertueella.

Karsintakilpailun sijoille 2–12 yltäneet ansaitsivat osittaisen kortin PTLA-kiertueelle. Sijoille 13–35 (+ jaetut) saivat hieman heikomman pelioikeuden kauden ensimmäisen puoliskon kilpailuihin. Hakulan kuittaamalla kortilla on luvassa paikka arviolta yhdeksään kilpailuun, pääsy syyspuolen turnauksiin riippuu alkukauden menestyksestä.

Hakula tilastoi kahdella edellisellä kaudella yhteensä 28 turnausta PTLA-kiertueella, jolla hän on voittanut yhden kilpailun. Tämä tapahtui vuoden 2018 kesäkuussa käydyssä reikäpelikisassa. Tämän lisäksi hän on saavuttanut PGA Tour Latinoamerica -kiertueella yhden top 10 -sijoituksen oltuaan viime syksynä Perussa pelatussa turnauksessa kymmenes.

Kiertueen kausi käynnistyy maaliskuun ensimmäisellä viikolla Meksikossa pelattavalla kilpailulla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje