11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Onko Ian Poulterista vastaamaan arvostelijoille?

Ian Poulter on ollut parhaimmillansa Ryder Cupeissa, mutta pääkiertueilla hän ei ole voittanut kahteen ja puoleen vuoteen. Kuva: Getty Images

AT&T Byron Nelson on tällä kaudella poikkeuksellisen yhdysvaltalainen kilpailu, mitä osallistujalistaan tulee. Selitys on yksinkertainen; moni Euroopan kärkinimistä on mukana niin ikään torstaina käynnistyvässä Irish Openissa.

Jordan Spiethin, joka on mukana kisassa, kotikaupungissa Irvigissä Dallasin kupeessa pelattavassa kisassa eurooppalaisten kovin kortti ennakolta ajatellen on Ian Poulter.

Englantilainen sai jokin aika sitten kyseenalaista kunniaa, kun PGA Tourin pelaajat arvioivat hänet yhdessä Irlannissa pelaavan Rickie Fowlerin kanssa kiertueen yliarvostetuimmaksi pelaajaksi.

Fowler vastasi huutoon voittamalla heti kyselyn tulosten julkistamisen jälkeen.

”Hän hoisi homman. Nyt on minun vuoroni hoitaa asia omalta osaltani kuntoon”, kommentoi Poulter tuolloin.

Poulterin kohdalla kollegiaalisen arvostuksen puutteessa kyse saa olla siitä, ettei hän ole pystynyt voittamaan urallaan yhtään majoria. PGA Tourillakin voittoja on vai kaksi, molemmat kuitenkin arvostetuista WGC:n kilpailuista.

European Tourilla Poulterilla on kuitenkin voittoja komeat 12, eli 10 edellä mainittujen lisäksi.

Poulter ei kuitenkaan ole pystynyt voittamaan kisan kisaa kahteen ja puoleen vuoteen. Viime viikolla hän oli lähellä jättipottia, mutta hyytyi lopulta viidenneksi vain kahden lyönnin erolla kärkeen.

Vaikka voittoja ei ole tullut, lukeutuu Poulter PGA Tourin kestomenestyjiin. Tänä vuonna startteja on 11. Niissä top 10 -sijoituksia on kolme, top 30 -sijoja näiden lisäksi viisi, karsiutumisia ainoastaan yksi.

Fed Ex Cupissa hän on 40:s ja maailmanlistalla 24:s.

Poulter on keskimäärin erinomainen puttaaja, mutta hän itse on odottanut itseltään vielä parempaa. Hän on muuttanut harjoittelussaan muutamaa yksityiskohtaa ja tulokset ovat olleet lupaavia.

”Olen etsinyt muutosta yli puoli vuotta. Nyt näyttää hyvältä, tämä saattaa olla se juttu, jonka avulla saan puttini takaisin iskuun”, Poulter analysoi viikko sitten.

”Asennossa on ehkä reilun sentin ero vanhaan, mutta joskus reilun sentin muutoksella on iso vaikutus tuntumaan”, hän jatkoi.

Poulter lähtee kisaan kenties tavallistakin motivoituneempana. Ehkä ylimääräinen sytyke on juuri se, mitä mies tarvitsee pystyäkseen parhaimpaansa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje