10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Wikström 44:s Riossa, Tamminen 48:s

Ursula Wikström päihitti Noora Tammisen yhdellä lyönnillä naisten olympiaturnauksessa. Inbee Park voitti kultaa viiden lyönnin erolla maailmanlistan ykköseen Lydia Kohon.

Ursula Wikström (+10) oli 44:s ja Noora Tamminen (+11) 48:s Rion kesäolympialaisten naisten golfturnauksessa. Wikström pelasi kilpailun päätöspäivänä tuloksen 73, Tamminen tarvitsi yhden lyönnin enemmän.

”Sitten Finnair Mastersin en ole pelannut näin isolle Suomi-yleisölle, ja kun nämä jaksoivat ihan oikeasti kannustaakin, vaikka en pelannutkaan hyvää golfia”, Wikström sanoi.

”Ei tämä mennyt niin kuin olisin halunnut. Eilinen oli niin hirveä päivä ja tänäänkin lähti liikkeelle raskaasti. En tiedä olinko ihan saanut nollattua sitä eilistäkään. Putti oli hyvää ja oli siellä hyviäkin hetkiä, mutta en saanut vietyä kisaa läpi hyvin”, hän jatkoi.

Kaiken kaikkiaan Wikström oli tyytyväinen olympiakokemukseen, ja siihen, että pääsi edustamaan maataan ja olemaan osa joukkuetta.

Neljän vuoden päästä Tokiossa hän olisi mielellään mukana, ja toivoisi, että henkilökohtaisen kilpailun lisäksi golfissa järjestettäisiin myös joukkuekilpailu. Ideaa on väläytellyt esimerkiksi naisten olympiakultaa Riossa voittanut Korean Inbee Park (-16).

Molemmat suomalaiset kilpailevat naisten Euroopan kiertueella ja pelaavat seuraavan kilpailunsa syyskuun alussa Saksassa. Tamminen aikoo lisäksi osallistua lokakuussa pääosin Yhdysvalloissa pelattavan maailman kovatasoisismman kiertueen, LPGA Tourin karsintoihin.

Hopeaa ottanut Uuden-Seelannin Lydia Ko (-11) hävisi Parkille viidellä lyönnillä. Kiinan Shanshan Feng sai pronssia (-10).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje