10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Ursula Wikströmillä värikäs kierros olympiaturnauksessa

Kokonaistilanteessa kaksi alle olevan Ursula Wikströmin viimeinen birdie oli osittain joulupukin ansiota. Inbee Park kiilasi kierroksensa lopussa Stacy Lewisin edelle.

Naisten olympiaturnauksen molemmat suomalaisedustajat eivät pystyneet Riossa samanlaiseen esitykseen kuin avauspäivänä. Joskin Ursula Wikströmin par-tulos, 71, oli ainakin numeroiden valossa varsin onnistunut suoritus.

”Se oli aikamoista taistelua tänään. Sattui ja tapahtui aika paljon kaikenlaista, niin hyvää kuin huonoakin. Birdie-paikkoja jäi vähän liikaa käyttämättä, mutta toisaalta onnistuin upottamaan monta hankalaa par-puttia”, kokonaistilanteessa -2 oleva Wikström sanoi.

Kisasta on kaksi kierrosta pelaamatta, joten asemien korjaamiseksi on vielä paljon tehtävissä.

”Tiedän, että kovaa pitää mennä. Nyt pitää alkaa tapahtumaan, mutta kärki ei ole karannut vielä liian kauaksi. Se vaatii nyt yhtä loistokierrosta tai kahta vahvaa päivää. Mutta kyllä se mahdollista on, tänään sain pelattua monta hyvää birdiepaikkaa itselleni ja putti on toiminut hyvin.”

Puttipeli on huipputasolla aina ratkaisevassa roolissa, ja siihen muun muassa Norjan Suzann Pettersenin kanssa 28. sijaa jakava Wikström pyrki kiinnittämään erityistä huomiota ennen Rion turnausta.

<a href=Inbee Park otti toisen kierroksen loppuhetkillä ohjat haltuunsa. Kuva: Getty Images" width="630" height="409" />

Inbee Park otti toisen kierroksen loppuhetkillä ohjat haltuunsa. Kuva: Getty Images

”Putti on toiminut hyvin ja sitä olen hakenut. Tiesin, että sen pitää olla tällä kentällä kunnossa. Olen käyttänyt putteria monesti vähän kauempaa viheriön ulkopuolellakin.”

Wikströmin maaliintuloa oli seuraamassa kunniavieras, kun itse Korvatunturin pitkäpartainen asukki bongattiin yleisön joukosta. Joulupukki sai todistaa ”Unskin” birdieä 18. viheriöllä.

”Olihan se birdie ihan pakko upottaa, kun oli joulupukki katsomossa. Ihan mahtavaa!”

Noora Tamminen (73–76) on kisan puolivälissä kokonaistilanteessa +7. Se riittää 60 pelaajan joukossa 51. sijaan.

Kenttäennätyksen tehnyt USA:n Stacy Lewis (-9) oli pitkään paalulla, kunnes toistamiseen tuloksen 66 pelannut Korean Inbee Park meni lopussa lyönnin turvin edelle.

Turnauksen nuorempaan kaartiin kuuluvat Englannin Charley Hull ja Kanadan Brooke Henderson jakavat kolmatta sijaa kahden lyönnin päässä Parkista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje