10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Ursula Wikströmillä mainio aloitus olympialaisissa

Vantaalainen on niukasti top 10:n ulkopuolella Rion turnauksen avauskierroksen jälkeen. Eroa johdossa olevaan Ariya Jutanugarniin on neljä lyöntiä.

Ursula Wikström, 36, sai erinomaisen alun naisten olympiaturnauksessa, kun hän viimeisteli ensimmäisen birdiensä heti kentän avausreiällä.

”Minulla oli aamulla hyvä vireystila ja paketti pysyi hyvin kasassa koko päivän. Hyvä, kun sain ensimmäisen birdien jo ykköselle, niin oli mukava lähteä siitä jatkamaan”, hän sanoi.

Wikström pelasi vahvasti koko kentän ulosmenon ja tehtaili kaikkiaan neljä birdietä. Etulenkin ainoa bogi syntyi reiällä neljä. Erityisesti avaus- ja puttipeli toimi koko päivän erinomaisesti.

Tulos 69 (-2) riittää jaettuun 11. sijaan muun muassa maailmanlistan ykkösen, Uuden-Seelannin Lydia Kon kanssa.

”Puttaaminen oli tänään todella hyvää. Kentällä joutuu kierroksen aikana aina muutaman kerran tiukkaan paikkaan viheriöllä, ja tänään varsinkin pituuskontrolli oli hyvää. Rautapelissä oli vähän ongelmia, löin sellaisia puolittaisia duffeja useampia, mutta selvisin niistä onneksi vähällä. Nyt pitää mennä rangelle hoitamaan se asia kuntoon, ei siinä mitään sellaista ongelmaa ole, joka ei huomiseksi selviäisi”, Wikström luonnehti.

Sisääntulon  viisi ensimmäistä reikää lukeutuvat kentän vaikeimpiin. Ne Wikström selvitti kaikki parilla. Päivän toinen kauneusvirhe korttiin merkittiin reiällä 16, kun Wikströmin chippi karkasi pitkäksi yli viheriön ja hän sen seurauksena taipui bogiin.

”Se oli niin kova viheriö, etten vaan saanut siihen palloa pysähtymään.”

<a href=Ursula Wikström ei tehnyt virheitä olympiakentän vaikeimmalla osalla. Kuva: Sami Sarpakunnas" width="630" height="420" />

Ursula Wikström ei tehnyt virheitä olympiakentän vaikeimmalla osalla. Kuva: Sami Sarpakunnas

Turnaukessa on mukana 60 kilpailijaa, joten kaikki pelaajat starttaavat kentälle jo ennen puolta päivää. Se sopii hyvin myös Wikströmille.

”Tykkään pelata aamusta ja täällä kaikki startit ovat vähän kuin aamustartteja. Vaikka nukkumaanmeno vähän viivästyisikin, saan kyllä itseni aamulla ylös”, hän sanoi.

Riossa sää yli keskiviikkona erittäin helteinen ja lämpötila nousi jopa yli 30 asteen.

”Ei tämä nyt vielä pahimmasta päästä ollut, kun ilma on aika kuiva. Jokaisella väylällä pitää silti vähän tankata ja pitää huolta myös suolatasapainosta.”

Tuloksella 66 aloittanut Inbee Park pysytteli yksin pitkään kilpailun kärjessä, kunnes päivän viimeisessä ryhmässä pelannut Thaimaan Ariya Jutanugarn meni lyönnillä ohi.

”Olin aamulla tosi hermostunut, ja nyt tuntuu hyvältä kun voitin itseni. En odottanut itseltäni paljon, koska en ole pelannut viime viikkoina hyvin”, toisen korealaisen, Sei YoungKimin kanssa kakkostilaa jakava Park sanoi.

”Koreassa meiltä odotetaan todella paljon. Se on välillä raskasta, mutta olen tottunut siihen. Kun paidassa on maasi lippu, se lisää paineita selvästi. Sen näki monesta pelaajasta kentällä.”

Tanskan Nicole Broch Larsen ja Espanjan Carlota Ciganda jakavat parhaina eurooppalaisina neljättä sijaa tuloksellaan 67.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje