23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Tammisella vaikea päivä Riossa

Toisen reiän katastrofi söi kovalla kädellä Noora Tammisen tulosta olympiaturnauksessa torstaina. Hurjassa vedossa ollut Stacy Lewis teki kenttäennätyksen.

Noora Tamminen kohtasi ongelmia jo päivän kierroksen toisella reiällä, jolle hänelle merkittiin tuplapar eli kahdeksan lyöntiä.

Avauspäivänä tuloksen 73 lyönyt pelaaja sivalsi avauksensa bunkkeriin, josta hän löi seuraavallaan pallon waste landille. Kolmas lyönti päätyi sekin waste landiin ja kun viides lyönti painui viheriön yli veteen, homma lipesi pahasti käsistä.

”Olisi vaan pitänyt pelata se tilanne eri tavalla ja lähteä hakemaan siitä paikasta tuplaa tai bogia”, birdiellä aloittanut Tamminen sanoi.

Hänen tuloksekseen kirjattiin 76, ja kokonaissaldo +7 oikeuttaa 51. sijaan, kun kierros on edelleen kesken.

Oli outo päivä. Viisi birdieä ja tulos on viisi yli. Tuntuu tyhmältä sanoa, mutta siinä oli paljon hyvää peliä, mutta sitten noi katastrofit… – Noora Tamminen

”En edes muista, milloin on viimeksi osunut näin monta katastrofia samalle kierrokselle. Golfin hirveä puoli on nyt osunut näihin ensimmäisiin kahteen päivään.”

Hän sai epäonnistumisen jälkeen varsin hyvän otteen pelistään, ja teki kierroksellaan kaikkiaan viisi birdieä. Tosin joukkoon mahtui myös neljä bogia ja harmillinen tuplabogi 16. reiällä.

Tamminen löi kyseisen väylän avauksensa turhan järeällä mailalla, ja pallo ajautui jättömaalle. Valmentaja Petteri Nykyn mukaan hänen suojattinsa avaus 16:lla meni jopa 43 metriä pitkäksi.

<a href=Stacy Lewisin peli toimi torstaina kuin unelma. Kuva.: Getty Images" width="630" height="478" />

Stacy Lewisin peli sujui torstaina kuin unelma. Kuva.: Getty Images

”Se oli väärä mailavalinta. Wastesta Noora pääsi ihan hyvin ylös, mutta epäonnistui sitten ihan peruslyönnissä kolme kertaa, koska se kolmaskaan ei olut mikään hyvä lyönti. Tuollaiset lyönnit ovat Nooralle normaalisti ihan varmoja paikkoja, mutta ehkä se tuska oli jo niin hirveä sillä hetkellä”, Nykky sanoi.

Ursula Wikström on kierrostaan 17. reiän jälkeen yhden yli, joka merkitsee sitä, että hän on joutunut antamaan tulosluettelossa jonkun verran periksi. Kokonaistilanteessa -1 oleva pelaaja on tällä hetkellä jaetulla 31. sijalla.

Loistavan kenttäennätyksen (63) tehnyt USA:n Stacy Lewis on siirtynyt turnauksen kärkeen 36 reiän tuloksellaan 133 (-9). Englannin Charlie Hull on lyönnin päässä.

Svingini ei toiminut hyvin eilen ja vaikka työstimme sitä illalla, se ei aamullakaan tuntunut hyvältä. En siksi odottanut tällaista kierrosta itseltäni. –  Stacy Lewis

”Svingi palasi uomiinsa, kun putit alkoivat upota. Se vapauttaa yleensä lyömistäkin. Se, että minulla on nyt kenttäennätys ja olen tuloslistan kärjessä olympialaisissa, on aika mahtavaa.”

Lewis on viihtynyt hyvin Riossa, eikä hänellä riittänyt ymmärrystä olympiaturnauksen sivuuttaneille pelaajille.

”Otin selvää asioista itse, eikä kukaan pystynyt sanomaan yhtään hyvää syytä, miksi en tulisi tänne. Minusta minussa olisi jotain pahasti pielessä, jos en olisi halunnut tulla tänne.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje