30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Park omaa luokkaansa olympialaisissa

Inbee Park toteutti Riossa lauantaina yhden elämänsä suurimmista unelmistaan. Venäjän Maria Verchenova taituroi finaalikierroksella uuden kenttäennätyksen.

Inbee Park (-16) ei antanut naisten olympiaturnauksen päätöspäivänä pahimmille kilpakumppaneilleen mahdollisuuksia horjuttaa kärkiasemaansa. Lauantaina kylmän viileästi tuloksen 66 iskenyt korealainen jätti maailmanlistan ykköseksi tiukasti ankkuroituneen Lydia Kon viiden lyönnin päähän hopealle.

Parkin saavutuksen tekee vielä kirkkaammaksi fakta, ettei hän ole pelannut LPGA Tourin kilpailua kahteen kuukauteen peukalovamman vuoksi. Ennen Rion turnausta Parkin edellinen loppuun saakka pelattu kilpailu oli peräisin huhtikuulta. Olympialaisissa harvasta pelituntumasta ei näkynyt merkkiäkään.

Iso ja äänekkäästi kannustanut korealaisjoukko kannusti Parkia tiukasti ykköstiiltä viimeiselle viheriölle saakka. Kun Park upotti 18:lla lyhyen par-puttinsa, hän nosti molemmat kätensä ilmaan voiton merkiksi: tällaista elettä häneltä on harvoin aiemmin nähty.

”Tämä on ehdottomasti yksi urani ja koko elämäni merkittävimmistä hetkistä. Upealta tuntuu”, sanoi Park, joka kutsuttiin aiemmin tänä vuonna lajin suuruuksien galleriaan, World Golf Hall of Fameen.

”Kotimaasi edustaminen, kultamitalin voittaminen, se on niin ainutlaatuista. Se on todellakin kaikki mitä olen halunnut. Olen erittäin onnellinen.”

Maria Verchenova iski vielä kisan päätöspäivänä uuden kenttäennätyksen. Kuva: Getty Images

Maria Verchenova iski vielä kisan päätöspäivänä uuden kenttäennätyksen. Kuva: Getty Images

”Kun tein päätöksen osallistua Rion turnaukseen, uskoin jossain syvällä sydämessäni pystyväni tähän. Jos en olisi luottanut itseeni, en olisi pelannut tällä viikolla.”

Kiinan Shanshan Feng (-10) venyi pronssille. Englannin Charley Hull (-8) jakoi parhaana eurooppalaisena seitsemättä sijaa, Norjan Suzann Pettersen (-7) oli parhaana pohjoismaalaisena kymmenes. Myös Ruotsin Anna Nordqvist (-6) ja Tanskan Nanna Koerstz Madsen (-5) mahtuivat top 15:een.

Yksi päivän hahmoista oli nelosreiällä hole-in-onen tehnyt ja uuden kenttäennätyksen, 62, lyönyt Venäjän Maria Verchenova (-4). Hän teki lauantain kierroksella ässän lisäksi yhdeksän birdieä ja kaksi bogia.

Pohjois-Amerikkalaisille turnaus oli pettymys. Hienosti torstaina pelannut (63) Stacy Lewis sai kehnon kolmannen kierroksen jälkeen koneet uudelleen käyntiin, mutta tulos 66 ei riittänyt jaettua neljättä sijaa parempaan suoritukseen. Eroa Fengiin jäi lyönti.

Brooke Henderson (-8) jakoi seitsemättä sijaa ja mitalikamppailusta päätöspäivänä pudonnut Gerina Piller (-6) 11. sijaa. Lexi Thompson (-3) mahtui niukasti 20:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)