30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Noora Tamminen: Ärsyttää ihan törkeästi, kun pelasin näin huonosti

Kauaksi parhaasta osaamisestaan jäänyt Noora Tamminen syytti osaltaan vähäiseksi jäänyttä pelituntumaa LET-kiertueella.

Rion turnauksessa 48. sijoittunut Noora Tamminen oli tyytyväinen olympialaisista saamastaan kokemuksesta, vaikka tulos 295 (+11) ei mieltä lämmittänyt.

”Olympialaisia on tullut aina seurattua ja arvostan todella paljon olympiamitalia. Mutta kun oma laji ei ole aiemmin ollut siellä, en ole sillä tavalla osannut unelmoida niistä”, Tamminen sanoi.

”Nyt pääsin ensimmäisenä edustamaan Suomea olympiagolfissa, ja jatkossa on mahdollisuus oikeasti unelmoida seuraavista kisoista neljän vuoden kuluttua. Toivottavasti pääsen näyttämään siellä.

Naisten Euroopan kiertueen ohjelma on ollut tänä vuonna suhteellisen niukka, minkä vuoksi Tamminen haluaisi päästä luomaan uraa LPGA Tourille. Esikarsinnat ovat edessä syksyllä.

”Kisat on niitä, mitkä kehittää. Kyllä me kaikki osataan lyödä palloa, mutta se on toinen asia, miten se tehdään kisatilanteessa. Tänä vuonna kun on ollut pitkiä taukoja, on ollut vaikea saada peliä kasaan. Jos olet kuukauden pelaamatta kisaa, se on todella haastavaa. Kyllä mä haluan sinne jenkkeihin ihan tosissani.”

Olympiavoiton ottanut Inbee Park saa Tammiselta varauksettoman arvostuksen.

”Inbee park on erittäin kova peluri. Hän jätti Ladies British Openin väliin levätäkseen olympialaisia varten. Se kertoo paljon, että on kanttia jättää major-turnaus väliin.

”Varmasti Park tekee montakin asiaa paremmin kuin minä. Tietääkseni korealaiset laitetaan pienestä asti golftehtaaseen, hän on varmasti niiden tuotoksia. Nyt kun itsekin pelaan tätä lajia hyvin, olisin valmis menemään ihan mihin tahansa golftehtaaseen.”

LET:n rahalistalla 18. oleva Tamminen ei pahemmin omaa päätään silitellyt kilpailun jälkeen. 59 loppuun saakka pelanneesta taakse jäi vain kymmenen kilpailijaa.

”Tämä oli yksi koko kauden huonoimmista kisoista, en saanut tästä oikeastaan mitään itsestäni irti. Epäonnistumiset kentällä söivät aika paljon itseluottamusta. Juuri itseluottamus on kova noilla huipuilla; niitä ei paljon kiinnosta, mitä muut ajattelevat, vaan ne tietävät olevansa helvetin hyviä.”

Omassa pelissä suurimmaksi syntipukiksi osoittautui viheriöpeli ja epätasaisuus.

”Tällä viikolla putit eivät oikein ottaneet upotakseen. Se vaan pitää putata hyvin, jos aikoo olla kärjessä. Sitten tuli vähän liikaa hasardeja, joista koitui extralyöntejä. En ainakaan ole onnellinen, enkä viitsi ihan suoraan sanoa, millainen on fiilis, v:llä alkavan sanan voisin silti sanoa tähän. Ärsyttää ihan törkeästi, kun pelasin näin huonosti.”

Myös Tamminen liittyi laajaan ihmettelijöiden joukkoon, miksi maailman parhaat miespelaajat sivuuttivat Rion olympialaiset.

”Minusta on varsin outoa, että miesten kärki jäi täältä pois. Katson että olisi ollut itsestäänselvyys että kaikki tulevat. Mielestä zikavirus oli ihan tekosyy.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)