15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Lydia Ko terästäytyi olympiaturnauksessa

Maailmanykkönen herkistyi tehtyään ensimmäisen kerran hole-in-onen kilpailussa. Inbee Park on kaksi lyöntiä Kota ja Gerina Pilleriä edellä.

Naisten olympiaturnauksen kolmas päivä toi odotetulla tavalla Lydia Kon mukaan taisteluun mitaleista. Kaksi ensimmäistä päivää (69–70) hieman näkymättömästi pelannut uusiseelantilainen laittoi perjantain tuulisissa olosuhteissa ison vaihteen päälle, ja löi päivän parhaan tuloksen, 65.

Ko oli hurjassa vedossa etenkin kentän ulosmenossa, missä hän teki kolmen birdien lisäksi hole-in-onen kahdeksannella reiällä. Ässä oli nuoresta iästään huolimatta paljon saavuttaneelle Kolle ensimmäinen virallisessa kilpailussa.

”En tiennyt miten suhtautua hole-in-oneen. Olisi ollut kiva tanssia tai hyppiä ilmaan, mutta meinasin purskahtaa itkuun. Sitten keskityin kasaamaan itseni, kun reikiä oli vielä niin paljon jäljellä”, Ko sanoi.

Vaativammmalla takayhdeksiköllä Kon meno luonnollisesti tasaantui, mutta yhdeksän peräkkäisen parin myötä hän välttyi tyystin bogeilta perjantain kierroksella.

Kokonaistilanteeseen -9 noussut Ko jakaa 54 reiän jälkeen kakkostilaa niin ikään mainioita otteitaan jatkaneen USA:n Gerina Pillerin kanssa. Matkaa päivästä toiseen paalulla viihtyneeseen Inbee Parkiin (-11) on kaksi lyöntiä.

”Ehdin sanoa eilen, että meillä on ollut tuuria tuulen kanssa, mutta avasin suuni liian aikaisin. Hienoa onnistua olympialaisissa, ja pelasin itseni hyvään asemaan huomista päätöskierrosta ajatellen. Tuuli oli niin kovaa, että tämä kuusi alle tuntuu 10 alle tulokselta”, Ko sanoi.

Gerina Piller on tiukasti mitalin syrjässä kiinni. Kuva: Getty Images

Gerina Piller on pelannut ainoana kilpailijana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia. Kuva: Getty Images

Sijalla 31 oleva Kiinan Xiyu Lin (+3) löi Kon tavoin perjantaina pallon yhdellä reikään ulosmenon toiseksi viimeisellä väylällä.

Kiinan Shanshan Feng (-8) on neljäntenä. Korealaiset Hee Young Yang ja In Gee Chun sekä Englannin Charley Hull jakavat viidettä sijaa tilanteessa viisi alle.

Pohjoismaalaisittain asetelmat ovat varsin hyvät. Norjan Suzann Pettersen ja Ruotsin Anna Nordqvist (-4) löytyvät kahdeksatta sijaa jakavien joukosta. Myös Tanskan NannaKoerstz Madsen ja Norjan Marianne Skarpnord (-3) mahtuvat 15:n joukkoon.

Perjantaina pahasti epäonnistunut Ursula Wikström ja Noora Tamminen (+8) jakavat 47. sijaa. Ehdottomiin menestyssuosikkeihin, kisan puolivälissä tilanteessa -6 ollut Ariya Jutanugarn joutui keskeyttämään turnauksen polvivamman vuoksi. Poistuessaan kentältä 13. reiän jälkeen, thaimaalaisen päivän saldo näytti lukemaa +12.

Rioon on luvassa lauantaina kovaa sadetta, joten IGF päätti että finaalikierroksen lähdöt ovat kahdelta tiiltä kierroksen jouduttamiseksi. Kärkiryhmä Park-Ko-Piller aloittaa urakkansa ykköseltä klo 14.44.

Suomalaisten lähtöajat:

Noora Tamminen-Xiyu Lin (CHN)-Klara Splikova (CZE) 13.55 (10.)
Ursula Wikström-Asleigh Simon (RSA)-Kelly Tan (MAS) 14.06 (10.)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje