16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Kotiyleisön suosikki sai Riossa rangaistuksen hitaasta pelistä

Äänekkäästi käyttäytynyt yleisö ei riittänyt syyksi naisten kilpailun tuomarille. Sanktiot hitaan pelaamisen poistamiseksi saattavat olla yleistymään päin.

Victoria Loveladysta tuli torstaina ensimmäinen pelaaja Rion olympialaisten golfturnauksessa, jolle langetettiin penaltti liian hitaasta pelistä. Brasilialainen sai Golfweekin mukaan yhden lyönnin rangaistuksen kentän 15. reiällä.

Loveladya oli huomautettu jo 10. reiällä liiallisesta ajan käyttämisestä lyönnin valmistautumiseen. 15:llä parin tehneen pelaajan par muuttui rangaistuksen myötä bogiksi. Hän pelasi toisella kierroksella tuloksen 75, ja on kilpailun puolivälissä sijalla 56.

Lovelady sanoi joutuneensa poistumaan usein pallon takaa äänekkään yleisön vuoksi. Hän yritti tuloksetta perustella viivyttelyään R&A:n tuomarille Grant Moirille.

”Kerroin asiasta tuomarille, mutta se ei ollut hänestä kelpo syy”, Lovelady sanoi.

”He tekevät omaa työtään. Kyseessä on olympiaturnaus, ja tuomareiden on oltava erittäin tiukkana. Kunnioitan hänen päätöstään. Mitä muutakaan voisin tehdä?”

Muun muassa Noora Tamminen kritisoi voimakkaasti ensimmäisen kierroksen hidasta peliä. Hänen ja monen muun ryhmän kierrosaika venyi keskiviikkona 5,5 tunnin pituiseksi. Toisaalta miesten turnauksen finaalikierroksen kärkiryhmä Justin Rose, Henrik Stenson ja Marcus Fraser käytti omaan kierrokseensa yli viisi tuntia, mutta tähän ei tiettävästi puututtu.

Golf on Brasiliassa suhteellisen tuntematon laji, mikä selittää yleisön käytöksen. Miesten kisassa nähtiin myös pariin otteeseen, kuin katsoja nappasi  yleisön joukkoon vierineen pallon spontaanisti käteensä.

Hitaan pelin kitkeminen on noussut merkittäväksi asiaksi muun muassa Euroopan kiertueella. Toimitusjohtaja Keith Pelley on jo tehnyt merkittäviä toimenpiteitä ongelman selättämiseksi ET:llä. Ehkä noviiseina yleisön joukossa olevien käytös Riossa on signaali siitä, että golfin luonnetta pitäisi muuttaa nopeatempoisammaksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje