16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Kakko Rion olympialaisista: kokemus mikä puskee uralla eteenpäin

Roope Kakko oli kokonaisuudessaan tyytyväinen olympiaviikkoon, vaikka olisi mieluusti pelannut paremmista sijoituksista. Lopputulos 286 (+2) riitti 43. sijaan.

Roope Kakon lauantaina mainitsema tavoite pelata Rion olympiaturnauksen lopputulos pariin ei aivan toteutunut, mutta suurempi pettymys ei hänen kasvoiltaan silti paistanut. Hän pelasi kisan viimeisellä kierroksella tuloksen 70 (-1), ja sijoittui kokonaissaldollaan 286 (+2) 60:n pelaajan joukossa 43:nneksi.

Espoolainen aloitti sunnuntaina vauhdikkaasti, ja oli kierrostaan kuuden reiän jälkeen jo neljä alle. Viisi seuraavaa sujuivat par-tahdissa, mutta reikien 12–16 jaksoon osui neljä bogia. Huono vaihe vei pohjan kovalta tulokselta.

”Etuysillä oli paljon tosi hyviä lyöntejä, mikä antaa uskoa tulevaan”, viitosreiällä hienon eaglen tehnyt Kakko sanoi.

”Tein 12:lla bogin ja katselin tulostaulua. Huomasin olevani sijalla 38, ja Siinä tuli vähän tyhjä olo, että mistä tässä oikein pelataan. Ajatus pääsi hieman karkaamaan, eikä ollut enää viimeistä rutistusta. Tuntui siltä, että päivä oli jo ajanut sen asian, mitä olin siltä toivonut.”

”Olisi tietysti pitänyt puristaa viimeiseen asti, mutta en ole siitä huolissani, että tuohon loppuun tuli vielä muutama bogi. Päivä oli kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä.”

Kakko haki edellisiltana rangelta tuoretta ajatusta lyöntiinsä, ja myös onnistui siinä.

”Eilen illalla visioin svingiäni rangella, sen myötä sain tänään alkuun oikeanlaisia rautalyöntejä. Ensi viikolla on taas treenviikko, ja se palveli tavallaan sitäkin asiaa. On selkeämpää ja helpompaa, kun tietää mitä treenata ensi viikolla.”

<a href=Roope Kakko ei ollut finaalikierroksen jälkipuoliskolla samanlaisessa vedossa kuin etuysillä. Kuva: Sami Sarpakunnas" width="630" height="420" />

Roope Kakko ei ollut finaalikierroksen jälkipuoliskolla samanlaisessa vedossa kuin etuysillä. Kuva: Sami Sarpakunnas

Kakko piti olympialaisia kokonaisuutena mainiona kokemuksena.

”Kiva tapahtuma ja kiva kenttä. Oma panos olisi voinut olla parempi, mutta oli tässä paljon hyvääkin. Hienoa että sai olla mukana tässä koko hommassa, ja että sai nähdä tätä juttua. Kyllähän olympialaiset ovat kokemus, mikä puskee eteenpäin uralla. Oli hieno olla osa Suomen kisajoukkuetta.”

Joskus kiertueella peli maistuu ’työltä’, mutta täällä ei tuntunut siltä; pelasin ikään kuin rakkaudesta lajiin. Tuli omat junnuajat mieleen. – Roope Kakko

Hän palaa kotimaahan tiistaina, mutta sitä ennen ohjelmassa on vielä muiden lajien seuraamista katsomon puolella.

”Huomenna menen katsomaan nyrkkeilyä tai painia. Ja myös tänään on tarkoitus mennä seuraamaan mitä tahansa lajia, jos saan metsästettyä lippuja. Eikä pihvikään huonolta kuulosta. Tässä on kuitenkin tullut viikon verran syötyä kisakylän buffetissa täysin samalaisen menun antimia. Ruoassa ei ole mitään valittamista, hyvää huolta meistä on pidetty.”

Kakko jättää ensi viikon Tsekin turnauksen väliin, mutta on mukana elokuun viimeisellä viikolla pelattavassa Tanskan kisassa.

”Siellä pelaa myös nuori Oliver Lindell, jonka otteita on tullut seurattua. Varmaan pääsen hänen kanssaan harjoituskierrokselle. Kiva nähdä Oliveria, emme olekaan ennen pelanneet yhdessä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje