23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Ilonen 21:s Riossa – Rose juhlii olympiakultaa

Mikko Ilonen ei pysynyt mitalistien kyydissä olympiaturnauksen neljännellä kierroksella. Justin Rose kypsytti Henrik Stensonin viimeisellä reiällä. Ilosen ryhmässä pelannut Matt Kuchar kiri upeasti pronssille.

Mikko Ilosen päätöskierros Rion olympiaturnauksessa ei sujunut odotusten mukaisesti. Mahdollisuudet mitalisijalle omannut lahtelainen tarvitsi sunnuntain urakkaansa 73 (+2) lyöntiä, mikä pudotti hänet lopullisissa tuloksissa seitsemänneltä sijalta 21:nneksi.

Lehdistön joukosta esitettyyn kysymykseen, onko turnausta syytä juhlia, Ilonen vastasi: ”Kyllä mä hyvät kahvit keitän, kun pääsen täältä takaisin kylälle, se on ihan varma.”

Finaalikierroksen kompatuskiveksi osoittautui vaisu avauspeli.

”Tiiltä oli vaikeata. Vetelin snadeja pulleja (suoraan vasemmalle) väärissä mestoissa, ja ne lähti ihan kuin automaatista. Eivät ne antaneet mitään varoitusmerkkejä, ja silloin kun ne tulee yllärinä, niin sitten ollaan vaikeuksissa.”

”Oikea on meikäläisen puoli. Normaalisti missaan epäonnistuneen lyönnin oikealle, vasenta missiä en tunne. Jos se menee vasemmalle, siitä seuraa koko ajan vaikeuksia. Tänään jouduttiin aika kovaa rutistamaan, että pysyttiin kasassa.”

Tulokseen 281 (-3) päätynyt Ilonen myönsi, että kärki paineili ratkaisukierroksella liian kovaa, eikä siihen kyytiin ollut asiaa.

”Jos tuossa paikassa olisi pitänyt Ilosen puristaa yhdeksän alle, niin sellaisia saumoja ei ollut olemassa.”

Vaikka mitalit jäivät tällä erää kaukaiseksi haaveeksi, hän jakoi varauksetonta kiitosta olympiaviikosta.

”Sanoin jo alkuviikosta, että täällä jaetaan kolme mitalia ja muut sijoitukset ovat ynnä muuta. Kyllä tämä on kuitenkin ollut mahtava viikko.”

”En lähde tätä lopputulosta surkuttelemaan. 72 reikää pelataan, ja tänään tulos oli sama kuin ensimmäisenä päivänä. Jos sanon että päivä päivältä menee paremmaksi, se ei välttämättä tarkoita sitä että tulos olisi päivä päivältä parempi. Tämän päivän lämmittely oli koko viikon paras, mutta näin se vain menee.”

Suomen kautta aikain menestynein golfin pelaaja haluaa olla mukana myös Tokion olympialaisissa neljän vuoden kuluttua. Kuva: Getty Images

Suomen kautta aikain menestynein golfin pelaaja haluaa olla mukana Tokion olympialaisissa neljän vuoden kuluttua. Kuva: Getty Images

Pelaajat verhoutuvat epäonnistuneen kierroksen jälkeen usein huonon puttipelin taakse, mutta kulmaraudasta Ilonen ei lähtenyt hakemaan syntipukkia.

”Putin kanssa ei ollut mitään ongelmia, kyllä ne ongelmat olivat jossain ihan muualla. Jos puttaat koko ajan paria kymmenen metrin päässä, niin silloin niitä puttejakin tulee paljon.”

Olympialaisten alla golfiin liittynyt keskustelu liikkui pitkälti turnauksesta vetäytyneiden pelaajien ympärillä. Tämän Ilonen ei antanut mieltään häiritä.

En vaihtaisi tätä kokemusta. Jo ennakkoon tuntui tosi makealta lähteä reissuun. Se negatiivisuuus, joka näiden kisojen ympärillä on ollut, niin eiköhän se nyt viimeistään pyyhkitty pois. – Mikko Ilonen

”Jos katsoo miten hienosti jätkät, Rose, Stenson ja Kuchar ovat pelanneet, niin kyllähän he ovat mitalinsa ansainneet.”

Ilonen pitää täysin mahdollisena, että hän edustaa Suomea golfissa myös vuonna 2020 Tokiossa pidettävissä olympialaisissa.

”On se ihan realistista, oma ajatus on että sinne pitää päästä. Jos en silloin olisi kisajoukkueen vanhin, niin ainakin top-viitosessa. Toisalta jos Lindell (Oliver) ja Honkala (Matias) vetävät tuollaisia scoreja, niin eihän tässä itsellä ole jakoa, mutta he pelaavat vielä pienemmillä toureilla.”

Ilosen kausi jatkuu syyskuun puolella Euroopan kiertueella.

”Pelaan seuraavaksi Sveitsin turnauksen reilun kahden viikon päästä. Seuraavaksi käyn kotosalla, ja siellä on vähän muita juttuja. Sitten on taas hyvä lähteä freesinä pelaamaan.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje