14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Golf olympialajina myös vuoden 2024 kesäkisoissa

Seitsemän vuoden päästä järjestettävät olympialaiset pidetään joko Pariisissa tai Los Angelesissa.

Kansainvälinen komitea ilmoitti viikonvaihteessa, että kaikki viime vuonna Rion olympialaisissa olleet 28 lajia pysyvät olympiaperheen jäseninä ainakin vuoden 2024 kisoihin saakka.

Golf oli Riossa olympialajina ensimmäisen kerran sitten vuoden 1904. Miesten turnauksen voitti Englannin Justin Rose ja naisten kilpailun kultamitali pujotettiin Inbee Parkin kaulaan.

Lajin mukanaolosta Tokion 2020 kesäkisoissa oli päätetty jo aiemmin, mutta jatkoon suhteen tilanne oli auki. Eniten mietittävää aiheutti useiden korkean profiilin pelaajien poisjäänti Riosta.

Vuoden 2024 olympialaiset myönnetään joko Pariisille tai Los Angelesille. Jos valinta osuu Pariisiin, kisakenttänä tulee olemaan ensi vuoden Ryder Cupia isännöivä Le Golf National. Mikäli taas Los Angeles järjestää seitsemän vuoden päässä pidettävät kesäkisat, miesten ja naisten turnaukset pelataan Riviera Country Clubilla. Jälkimmäinen on tuttu PGA Tourin ohjelmaan kuuluvasta Genesis Open -kilpailusta.

Samaan aikaan kerrottiin, että golfturnausten kilpailumuotona saattaa olla Tokiossa jokin muu kuin perinteinen 72 reiän lyöntipeli. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty kahden pelaajan joukkueturnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje