Oliver Lindellin mielipiteet kiinnostivat mediaa ja pelikavereita tuloksen 59 jälkeen. 
Iltapäivällä hän otti vielä harjoitussesion rangella yhdessä valmentaja Juha Juvosen kanssa.
Challenge Tour | Kilpagolf |
8.8.2018

Oliver Lindell alle haamurajan Cooken pro-amissa: 59 lyöntiä ja 13 alle parin!

Vierumäki Finnish Challengen aamupäivän pro-amin voitti Mikko Ilosen ryhmä, jossa oli kolme junioria

Kauden kotimainen golfin päätapahtuma, Vierumäki Finnish Challenge sai loistavan startin keskiviikon kahden pro-amin kautta.

Sää oli suosiollinen ja mikä tärkeintä, kenttä erittäin hyvässä kunnossa nimenomaan viheriöiden osalta. Ne on saatu viimeisten viikkojen aikana erinomaiseen ruohoon ja linjansa pitäviksi.

Ero kahden viimeisen vuoden kuntoon, jopa alkukesään on pöyristyttävän suuri.

JB Hansen johtaa Tourin listaa yli 60 000 euron erolla seuraavaan. Tanskalaisista ainoastaan Thomas Björn on kyennyt voittamaan CT:n (1994)

”Viheriöt ovat erinomaisia ja sopivan kovia pinnoiltaan. Se tuo haastetta lähestymisiin, joissa ei voi pelkästään pudotella palloja lipun viereen. Kallistukset ja pomput on huomioitava Tämä kenttä on kokonaisuudessaan erinomainen. Menestyäkseen pitää lyödä hyviä avauksia, olla tarkka sijoittelun suhteen lähestymisissä”, tiivisti mielipiteensä Challenge Tourin listaykkönen, Tanskan Joachim B. Hansen.

JB Hansen (kesk.) sai pro-amissa peliseurakseen Vierumäen Golfseuran kapteenin Pekka Aallon, sekä toimittaja Esa Maarasen.

Aamupäivän tähti oli alkukauden vaisusti pelannut Oliver Lindell. Porvolainen yltyi tekemään pro-amissa 11 birkkua ja eaglen kentän 13:lla. (par-4).

”Sain hyvän startin ja kymmenen pelatun jälkeen olin jo kahdeksan alle. Parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, missasin neljä 2-3 metristä birkkuputtia loppupätkällä”, tuloksestaan selvästi helpottunut Lindell kertoi.

Mikko Ilonen osallistui pro-amiin järjestäjien halukkaista arpoman junioriryhmän kanssa. Omalla pallollaan Ilonen teki kuusi birkkua. Pelimuodossa ryhmä sai valita parhaan avauksen ja jatkaa siitä kukin omalla pallollaan reikään.

Voittanutta ryhmää ei vaihdeta, lupasi Mikko Ilonen voittoisalle junioriryhmälleen palkintojenjaossa.

”Eiköhän me tulla seuraavalla kaudella samalla nipulla tähän kisaan. Oli mukava päivä uskoakseni meillä kaikilla”, Ilonen totesi voittopuheessaan.

Ilosen ryhmässä pelasivat Liv Lemström (Pickala), Leevi Virtanen ( Kytäjä) sekä Santtu Salo Jyväskylän Golf. Ilosen caddienä toimi 11-vuotias Lassi Järvinen (GolfTalma)

Kalle Samooja uskoo suomalaismenestykseen

Kalle Samooja (5.) on Kim Koivun (9.) tavoin kymmenen joukossa Challenge Tourin listalla. Toinen jalka kurkottaa jo pääkiertueelle vuodeksi 2019. Paikka aukeaa 15:lle ensimmäiselle.

Kalle Samooja etsii caddietä ja hakee rahalistan kautta vahvaa korttia European Tourille Kuva: Antero Lindell

”Kolme vuotta on Mika Piltzin kanssa tehty työtä. Se kantaa hedelmää. Kierroskeskiarvo on alle 70:n lyönnin. Väylä- ja viheriöosumia tulee hyvin. Välillä saan lähestymisiä lipun viereen. Hyviä asioita on ollut ilmassa, itseluottamus on kohdillaan”, Samooja kertoi mediatilaisuudessa rauhallisen oloisena.

”Suomalaismenestys ei ole pelkästään minun varassani. Toivon olevani sunnuntaina kisaaamassa voitosta. Kim Koivu on paremmassa iskussa kuin viimeaikaiset tulokset osoittavat. Oliver näytti tänään (59) mihin hän parhaimmillaan pystyy. Antti Ahokas voi olla todellinen jokeri. Ja tietysti Roope Kakko, mikäli hänen pelinsä lähtee oikeaan suuntaan”, Samooja luetteli.

Kim Koivu kehitteli tuntumaa lähestymisiinsä valmentaja David Silvan kanssa, eikä osallistunut pro-amiin.

”Vierumäen kisan jälkeen ohjelmassani on vielä arviolta seitsemän CT:n kisaa. Toistaiseksi olen vedellyt kisoissa mailoja itse. Tähän kisaan saan Tapsa Pulkkaselta Riku Mattilan kahdeksi ekaksi kierrokseksi caddiekseni. Tavoite on pestata ehkä jo loppukaudesta alkaen itselleni vakinainen caddie”, Samooja kertoi suunnitelmistaan.

Suomalaisia on mukana 20. Challenge Tourin kisoja on Suomessa pelattu 80-luvun lopulta Vierumäen lisäksi Espoossa, Master Golfissa, Talmassa, Lohjalla, Linna Golfissa, Kytäjällä ja Aura Golfissa yli 30 kertaa.
Mika Piltz voitti 1994 Espoossa, Roope Kakko  ylsi samaan niinikään Espoossa 2004.

Torstain starttiajat löydät täältä.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.