11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Olazabal Ryder Cup kapteeniksi

Colin Montgomerie (vas.) luovuttaa Ryder Cup-kapteeniuden Jose-Maria Olazabalille © Getty Images

Colin

Vihdoinkin, voi Jose-Maria Olazabal todeta päästessään kipparoimaan Ryder Cup-joukkuetta syksyllä 2012. Hän oli jo vuonna 2008 Nick Faldon apulaisena USA:ssa pelatussa ottelussa. Paikka oikeana kapteenina oli käytännössä pedattu ja luvattu hänelle, kunnes Colin Montgomerie ilmoitti halukkuudestaan ja sai paikan Walesin taistoon syksylle 2010. Olazabal työnnettiin syrjään joidenkin mielestä hieman brutaalisti. Yhtenä vaikuttimena pidettiin Montyn ja kisakentän omistajan Terry Matthewsin ystävyyttä.

Syrjäyttämisestään luonnollisesti pettynyt Olazabal nieli kiukkunsa viimemetreillä ja tuli kisaviikolla (!!!) ylimääräiseksi, neljänneksi apulaiskapteeniksi Montyn avuksi.

Voittoisan ottelusarjan jälkeen Monty ilmoitti julkisesti ja erittäin vahvasti, että hän toivoo Olazabalin saavan johdattaa Euroopan joukkueen varmasti vaikeaan vierasotteluun vuonna 2012.

Eurooppa

Olazabal on voittanut 23 kertaa ET:lla, Mastersin hän on valloittanut kahdesti (1994&1999). Maailmanlistalla Olazabal piipahti parhaimmillaan kakkosena. Uran parhaita muistoja on paljon nimenomaan Ryder Cupista johon hän osallistui seitsemän kertaa 1987-1999. Olazabal ja Seve Ballesteros muodostivat kisan pitkän historian voittoisimman parivaljakon nelinpeleissä ja nelipalloissa.

Jose-Maria Olazabal on kerran aiemminkin johtanut Euroopan joukkuetta. Tammikuussa 2009 hänen kipparoimansa tiimi hävisi Aasialle Royal Trophyssa. Tämä on ainoa kerta kun Eurooppa on hävinnyt, Royal Trophy on pelattu viidesti.

Teemu Tyry

Jose-Maria Olazabal, Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Jartsa says:

    Jenkeissä kun pelataan, kaipaa joukkue varmaan vahvaa liideriä. Onkohan Olliesta siihen? Ja riittääkö intohimo enää, Ollie on ollut vähän väsähtäneen oloinen viime vuosina, ehkä loukkaantumiset ja vaivat ovat vaikuttaneet? No, toivotaan että tulisi jännittävät pelit joka tapauksessa.