18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ogilvy, Rose ja Fowler räväkästi liikkeelle Ohiossa

Tilaisuus tarjolla. Nouseeko Lefty World Rankingin ykköseksi sunnuntaina? © Getty Images

Geoff Ogilvy, Justin Rose sekä Rickie Fowler olivat terävimpinä Memorial Tournamentin avauskierroksella. Kolmikon tulos 65 on seitsemän alle Muirfield Villagen kentän parin. Johtopaikka olisi ollut yksin tarjolla Ogilvylle, jonka päivän ainoa virhe tuli toiseksi viimeisellä reiällä. Alle metrinen putti lipsahti reiän ohi pitäen australialaisen samassa rintamassa Rosen ja Fowlerin kanssa.

Kahden lyönnin päässä kärkikolmikosta tulee viiden pelaajan ryhmä, jonka joukossa on Colonialissa cutin missannut Phil Mickelson. Vasurilla on tänä viikonloppuna jälleen mahdollisuus nousta maailman ykköseksi, mikäli hän voittaa ja Tiger Woods jää Ohiossa neljän parhaan ulkopuolelle.

Tämän hetken tilanteen perusteella tätä voisi pitää täysin mahdollisena, sillä Woods aloitti Memorialin nihkeästi pelaamalla tuloksen 72. Periaatteessa hänen pelinsä ei näyttänyt ulkoisesti yhtään hassummalta, mutta tehotonta se oli. Yleensä Tiger napsii muutaman birdien par-viitosilla, mutta tällä kertaa niitä ei tullut.

Tiger

Tiger Woodsia vaivasi tehottomuus Memorialin avauskierroksella. Sijoitus vasta 49:s.

Woods oli muutamaan otteeseen vain lyhyen wedgen mitan päässä griinistä par-nelosilla, mutta lähestymiset olivat vaisuja.

”Olisin lyönyt lähestymiset sand wedgellä, mutta sillä spinnaa läheltä liikaa. Jouduin lyömään aivan lyhyitä wedgejä ja niihin minulla ei ole vielä kunnollista tuntumaa”, Woods sanoi.

Neljä kertaa Jack Nicklausin kisan voittanut Woods epäonnistui ensimmäisen kerran Muirfield Villagella parin alituksessa sitten vuoden 2004.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenen parhaan joukossa ovat myös mm. Steve Marino, Sean O’Hair, Jim Furyk, J.B. Holmes sekä Fredrik Jacobson.

O’Hairille ja Furykille jatko lupaa hyvää, mikäli lyöntien tarkkuus säilyy seuraavillakin kierroksilla samalla tasolla. Kumpikin missasi torstaina vain yhden väylän.

Marko Kuivasaari

Entä nyt Tiger?

Monenlaisten ongelmien kanssa viime aikoina paininut Tiger Woods on palailemassa jälleen tositoimiin. Ainakin toistaiseksi ilman valmentajaa jatkava Woods on ollut niskavaivan vuoksi lähes kuukauden sivussa kilpailuista, mutta starttaa torstaina käynnistyvään Memorial Tournamentiin turnauksen puolustavana mestarina.

Tiger

Tiger Woodsia melkein kuukauden kiusannut niskavaiva on helpottanut niin paljon, että hän pystyy puolustamaan Memorial Tournamentin viimevuotista voittoaan. &copy Getty Images

Tiger Woodsin uralla ja elämässä on ollut viimeisten parin vuoden aikana vaikeita hetkiä. Hän pelasi rikkonaisella polvellaan vuoden 2008 US Openin voittajaksi, ja jäi sitä pian seuranneen jalkaoperaation jälkeen pitkälle sairauslomalle. Woods tuli takaisin kilpailutoimintaan helmikuussa 2009 ja pelasi loistavan kauden.

Kuka olisikaan arvannut, että Woods voittaa kahdeksan kuukautta kestäneen tauon jälkeen kuusi PGA Tourin turnausta ja marraskuussa vielä Australian Mastersin. Woods itse sanoi että kausi 2009 oli yksi hänen uransa parhaistaan, vaikka jäikin ilman major-voittoa ensimmäisen kerran viiteen vuoteen.

Oma lukunsa oli Woodsin uskottomuuteen liittynyt farssi, joka johti aina Mastersiin saakka kestäneeseen kilpailutaukoon. Monet Tigerin henkisen tasapainon kestävyyttä epäilleet yllättyivät maailman ykkösen kauden avausmajorissa esittämästä valmiista pelistä, vaikka hän itse ei liiemmin neljättä sijaansa ylistänyt.

Seuraavassa turnauksessaan, Quail Hollow Championshipissä, Woods epäonnistui totaalisesti jääden cutin ulkopuolelle uransa kehnoimman 36-reiän tuloksen jälkeen. Playersissä hän keskeytti niskakipujen vuoksi viimeisellä kierroksella menetettyään jo mahdollisuutensa kärkisijoituksiin.

Lähes kuukauden verran niskaansa potenut Woods sanoi torstaina Ohiossa käynnistyvän Memorial Tournamentin aattona niskan tuntuvan jo melko hyvältä. Hän ei halunnut ottaa vaivan kanssa mitään riskejä, vaan oli aluksi lääkärin lausunnon kuultuaan kymmenisen päivää koskematta mailoihinsa.

Tämän jälkeen hän on lisännyt asteittain harjoitteluaan niin, että on viime aikoina pelannut kotikentällään Isleworthissa päivittäin 54 reikää. Kovien harjoituspäivien jälkeen niskassa on tuntunut vielä kipua, ja siksi hän saa vaivaansa edelleen hoitoa.

”Niska on vähän arka tehokkaan harjoituspäivän päätteeksi, mutta onneksi se ehtii palautua seuraavaksi päiväksi.”

Woods sanoi myös Memorial Tournamentin lehdistötilaisuudessa, ettei aio toistaiseksi etsiä itselleen uutta valmentajaa tehtävästä eronneen Hank Haneyn seuraajaksi.

”Onneksi voin hyödyntää kuvaustekniikkaa, olen tutkinut lyöntiä itsekseni videolta”, hän totesi.

Memorial Tournament pelataan Dublinissa, Ohiossa 3.-6.6.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje