Nyt se tapahtui naistenkin puolella – Suomi paineli rankingissa Ruotsin edelle - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World ranking

Nyt se tapahtui naistenkin puolella – Suomi paineli rankingissa Ruotsin edelle

Keskiviikkona Tokion olympiamaisemiin matkustava Matilda Castren on toista viikkoa peräkkäin Rolex Rankings -listalla sijalla 52. Kuva: Getty Images

Matilda Castren on paras pohjoismaalainen vastapäivitetyllä maailmanlistalla.

Matilda Castren on tilastoinut viime aikoina runsaasti suomalaista golfhistoriaa ja ennätyksiä. Näistä tuorein tuli julki alkuviikolla tehdyn naisten maailmanlistan päivityksen myötä.

Tällä kertaa Castren ei kohentanut aiempaa ranking-ennätystään listalla, jolla hän jatkaa viime viikon tapaan sijalla 52. Sen sijaan toissa viikolla kaksi sijaa ylempänä ollut Anna Nordqvist sai antaa Castrenille listalla periksi. Se tarkoittaa sitä, että rankingin paras suomalainen on naisten maailmanlistalla ensimmäisen kerran korkeammalla kuin paras ruotsalainen. Kahdeksankertaisen LPGA-voittajan Nordqvistin tuorein listanoteeraus on 54:s.

Ranking-sommitelmat suomalaisten ja ruotsalaisten kesken ovat olleet tänä vuonna poikkeukselliset, sillä miehet tekivät saman historiallisen tempun lähes tarkalleen kuusi kuukautta sitten. Tuolloin sijalla 69 ollut Sami Välimäki kiilasi yhdellä pykälällä parhaan ruotsalaisen Henrik Stensonin edelle.

Miesten virallinen maailmanlista perustettiin vuonna 1986, joten länsinaapurin parhaan pelaajan ohittamiseen rankingissa kului 35 vuotta. Rolex Rankings -nimeä kantava naisten maailmanlista on perustettu 20 vuotta miesten rankingia myöhemmin.

Ruotsi on yksi kautta aikain menestyneimmistä eurooppalaisista maista huippugolfissa. Sinikeltaiset ovat haalineet Ladies European Tourilla ja LPGA Tourilla yhteensä 207 turnausvoittoa. Miesten European Tourilla ja PGA Tourilla ruotsalaisilla on 138 ykköstilaa.

Castren on nyt myös parhaiten rankattu pohjoismaalainen, sillä tanskalaisten ykköspelaaja, Nanna Koerstz Madsen on sijalla 60.

Miesten puolella Ruotsi on ottanut Suomeen nähden tilanteen uudelleen haltuunsa. Paras länsinaapuri, Alex Norén on listalla 92:ntenä, myös Henrik Norlander kaksi sijaa ylempänä kuin paras suomalainen, Kalle Samooja (130:s).

Listan paras pohjoismaalainen on sijalla 11 oleva Norjan Viktor Hovland. Hänen ja Norénin ohella muita pohjoismaalaisia ei mahdu top-sataseen.

Lue seuraavaksi: 35 vuotta siihen meni – Suomi Ruotsin edellä miesten maailmanlistalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Otto Kuronen says:

    Tämä on hieno asia suomalaiselle golfille!

    Toisaalta amatöörien puolella naisissa tilanne on hyvin toisenlainen, Ruotsi sai viime viikolla pelatuissa amatöörien henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa hämmentävät 7 pelaajaa 12 parhaan joukkoon, Ingrid Lindbladin voittaessa mestaruuden ylivoimaisesti tuloksella -12. Suomalaisten paras sijoitus oli Daniella Barretin 46 sija. Myös amatöörien maailmanlistalla (WAGR) ruotsalaiset ovat vahvasti esillä 4 pelaajan ollessa 10 parhaan joukossa. Suomalaisista parhaan sijoituksen omaa juuri ammattilaiseksi siirtynyt Kiira Riihijärvi, jonka sijoitus on 55.