[17][22]

[17][22]
Finnish Tour - Kilpagolf

Nuoret amatöörit pitävät ammattilaisia kovilla Lakistossa

Kauden toisen Finnish Tour -kilpailun finaalipäivään lähdetään Antti Vahvaselän komennossa. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Henni Mustosen loistokierros siivitti hänet naisten sarjan kärkipaikalle.

Amatööripelaajien hyvät otteet jatkuivat Lakiston Finnish Tour -kilpailussa myös toisena päivänä. Yhdysvalloissa yliopistogolfia pelaava Antti Vahvaselkä (-6) nousi kisan kärkeen pelattuaan toisen perättäisen kierroksen 68 lyönnillä. Avauspäivän jälkeen johtanut Leevi Hellberg (-5) on kilpailussa toisena.

Vahvaselän päivään mahtui viisi birdieä sekä kaksi bogia. Raamikas pelaaja oli tyytyväinen perjantain esitykseensä.

”Hyvin samanlaista peliä kuin eilen. Etuysillä ne putit menivät sisään, mitkä pitikin mennä sisään, ja ne putit menivät ohi, mitkä ansaitsivatkin mennä ohi. Reiästä 14 eteenpäin pelasin loistavaa golfia”, hän luonnehti.

Kärkipaikalta Finnish Tourin kisan päätöspäivään lähteminen ei Vahvaselkää jännitä. Hänellä on selkeä suunnitelma lauantaille.

”Rei’illä 10–13 pitää olla skarpimpia lähestymisiä, mitään muuta ei tarvitse muuttaa.”

Reiästä 14 eteenpäin pelasin loistavaa golfia

Tuloksen 71 (par) pelanneen Hellbergin päivä oli värikäs. Värikkyyttä tuloskorttiin toi etenkin laidasta laitaan aaltoillut puttipeli.

”Oli tosi hyvää puttipeliä, mutta sitten oli myös tosi huonoa puttaamista. Otin kaksi kolmen putin griiniä, ja kympillä puttasin neljä kertaa. Mutta tästä on hyvä lähteä jahtaamaan voittoa yhden lyönnin takaa”, Hellberg suunnitteli.

Amatöörikaksikon takaa tuloksesta -4 finaalikierrokselle starttaavat Roope Kakko ja Kristian Kulokorpi antavat varmasti nuorille miehille tiukan haasteen. Iskuetäisyydellä on myös Tuomas Salminen (-3), joka pelasi perjantain parhaan tuloksen (66).

Tänään oli sellainen hyvän fiiliksen rundi

Naisten sarjassa päivän nimi oli Henni Mustonen. Tahkon Golfseuran Mustonen pelasi tuloksen 67, joka nosti hänet yhteistulokseen -4. Hänellä on kolmen lyönnin etumatka Elina Saksaan.

Mustosen päivän teemana oli hyvä fiilis, joka lähti rakentumaan ajomatkalla kisapaikalle.

”Kuuntelin autossa Coldplayn Viva La Vidaa, ja siitä tuli tosi hyvä fiilis. Aloitin sen jälkeen birdiellä, mikä lisäsi hyvää fiilistä. Tänään oli sellainen hyvän fiiliksen rundi”, Mustonen kertoi kierroksen päätteeksi.

Kilpailu oli illansuussa ukkosen takia keskeytyksissä tunnin verran, ja heti ukkoskeskeytyksen jälkeen sattui Mustosen kierroksen ainoa isompi kauneusvirhe, kun hän teki 16. reiälle tuplabogin.

”Se ei pilannut tunnelmaa, mutta jätetään se sinne 16:lle”, Mustonen nauroi.

Torstain jälkeen kisan kärjessä ollut Anni Valjakka (+5) on kilpailussa kolmantena.

Lue seuraavaksi: Pitkä birdie-putki siivitti Leevi Hellbergin kärkipaikalle Lakiston Finnish Tourilla