[11][15]
Nordic League

Oliver Lindell Ecco Tourin rankingvoittoon

Porvoolainen säilytti myös Nordic Liigan kokonaiskilpailun kärkipaikan ennen kiertueen päätösturnausta.

Torstaina Ecco Tourilla vuoden pelaajaksi ja vuoden tulokkaaksi valittu Oliver Lindell (-4) sijoittui Farsøssa pelatussa Race to Himmerland -turnauksessa kymmenenneksi. Hän menetti hieman asemiaan finaalikierroksella, oltuaan kisassa 36 reiän jälkeen kuudentena.

Niukka top 10 -sijoitus riitti kuitenkin upeasti Ecco Tourin rankingvoittoon ennen viikonvaihteen kilpailussa toiseksi sijoittunutta Tanskan Rasmus Hjelm Nielseniä (-10).

Viime viikolla 18 vuotta täyttänyt Lindell pelasi lauantaina Himmerland Golf & Spa Resortin Backtee-kentällä tuloksen 73. Kirjavahko kierros sisälsi yhden eaglen, kolme birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

”Lyönnissäni oli tänään jostakin syystä suuria ongelmia koko kilpailun ajan, joten tulokseen voi olla tyytyväinen”, Lindell sanoi.

”Hyvä päästä nyt kotiin valmentajan luo treenaamaan ja laittamaan tuote kuntoon. Viimeisenä päivänä oli paljon epäonnistuneita rautalyöntejä sekä avauksia tiiltä. Puttaaminen oli todella hyvää lukuunottamatta kolmen putin väylää numerolla 14. Tästä on hyvä lähteä ensi viikolla kiertueen viimeiseen kilpailuun Ruotsiin.”

Lindellin kanssa lujasti Nordic Liigan kokonaiskilpailun voitosta kamppaileva Mark Flindt Haastup (-7) pelasi viimeisellä kierroksella loistavan 66 lyönnin tuloksen, ja nousi 13. sijalta kuudenneksi.

Tanskalainen kavensi eron Lindelliin 727 pisteeseen, joten Pohjoismaiden kiertueen voitto ratkeaa näiden kahden kesken ensi viikolla pelattavassa Vellinge Openissa.

Race to Himmerland -turnauksen voiton vei Ruotsin Alexander Wennstam (-17). Suomalaisista Niklas Dahlgren (par) oli 18:s ja Mikael Salminen (+1) 22:s. Jonas Haglund, NiclasHellberg ja Erik Myllymäki karsiutuivat.