Kakolta komea kisa Kiinassa – finaali jäi kahden lyönnin päähän - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakolta komea kisa Kiinassa – finaali jäi kahden lyönnin päähän

Hyvin Foshanissa taistellut Roope Kakko kilpailee seuraavan kerran ET:n karsinnoissa. Kuva: Tomi Natri

Roope Kakon pelit jatkuvat marraskuussa ET:n karsintojen toisen vaiheen kilpailussa.

Roope Kakko päätti Kiinassa Foshan Cityssä käydyn Challenge Tourin kilpailun tulokseen 70 jakaen kisassa mukavasti 14. sijan.

Espoolaisen tähtäimessä oli ottaa kauden rahakkaimmassa turnauksessa top 10 -sijoitus, joka olisi avannut hänelle paikan kiertueen finaalikilpailuun sekä European Tourin karsintafinaaliin. Tästä tavoitteesta Kakko jäi kahden lyönnin päähän.

Kakko kirjasi sunnuntaina bogin viidennelle reiälle, jonka kuittasi etuysin toiseksi viimeisellä tulleella birdiellä. Viimeisen kolmanneksen käynnistänyt birdie jatkoi 13. reiän aiemmilta päiviltä tuttua hyvää sarjaa, kunnes hetkeä myöhemmin lipsahtanut sunnuntain toinen bogey sotki hänen kuvioitaan.

Kakko laittoi vielä lopussa kaiken peliin tekemällä kaksi peräkkäistä birdieä. Paikkaa ”Mallorcan aurinkoon” ne eivät kuitenkaan enää mahdollistaneet.  Pienestä pettymyksestä huolimatta Kakko oli tyytyväinen panokseensa Foshanissa.

”Hyvä viikko tämä oli. Jos olisi tarjottu -13:a ennen kisaa, niin olisin huutaen ottanut vastaan ja pitänyt top 10 -sijoitusta varmana”, Kakko sanoi.

”Kovaa sai tällä viikolla pelata, ja monta ukkoa onnistui tällä viikolla. Siellä on kymmenen ukkoa, joilla on kortti taskussa, ja sen kyllä huomaa mikä ero on, kun pääsee vapautuneena pelaamaan.”

Päätöskierroksella Kakko olisi tarvinnut aavistuksen kuumempaa putteria.

”Oma päivä oli ihan vahva, mutta liput olivat kulmissa, ja jäi sitten paljon sellaisia 5–7-metrisiä  putteja, joita en saanut valitettavasti tänään sisään. Bogit olivat turhia ja ne olisi pitänyt karsia molemmat pois.”

”Ei mahda mitään. Nyt on viikko huilia ja aikaa löytää henkinen latinki jostain karsintaurakkaa varten, joka alkaa sitten seuraavalla viikolla.”

Kakon ohella Foshan Openissa suomalaisista mukana oli myös Oliver Lindell, joka karsiutui. Hänen tiensä vie niin ikään 7. marraskuuta käynnistyviin ET:n karsintojen kakkosvaiheen kisoihin. Samana päivänä alkaa Mallorcalla pelattava haastajakiertueen finaaliturnaus, jossa siis ei tällä erää sinivalkoista väriä nähdä.

Molemmat ovat joka tapauksessa varmistaneet ensi kaudeksi vahvan kortin Challenge Tourille − iso edistysaskel viime syksyyn verrattuna, jolloin kumpikin putosi CT:llä villien korttien varaan. Suomalaisista vahvalla kategorialla haastajakiertuelle vuonna 2020 liittyy myös Saksan Pro Golf Tourilla upean tulokaskauden pelannut Sami Välimäki.

Kiinalaiset ottivat kotitantereellaan kaksoisvoiton. Bai Zheng-kai (-23) jätti Dou Zechengin neljän lyönnin päähän. Skotlannin Calum Hill (-18) oli kolmas.

Tanskan Benjamin Poke (-16) sijoittui parhaana pohjoismaalaisena jaetulle kuudennelle tilalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje