[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - LET Access Series

Niina Liias voitti LETAS-kiertueen finaalikilpailun jännittävien vaiheiden jälkeen – "Aika huikea päivä"

Niina Liias kuvattuna viime vuoden LET-karsinnoissa. Kuva: Tristan Jones

Liias kävi voitosta uusinnan argentiinalaista kollegaa vastaan.

Niina Liias otti upean ja arvokkaan voiton LETAS-kiertueen kauden viimeisessä kilpailussa. Liias lähti sunnuntaihin lyönnin johtoasemasta. Päivän päätteeksi hän jakoi ykköspaikkaa argentiinalaisen Magdalena Simmermacherin. Liias teki kahdelle viimeiselle reiälle birdiet, joiden myötä tie vei uusintaan.

Uusinta voitosta käytiin Golf Club de LaLarguen yhdeksännellä reiällä. Liias otti vastustajaltaan heti kättelyssä luulot pois tekemällä ensimmäisellä uusintareiällä birdien. Argentiinalainen jäi pariin ja Liiaksen voittojuhlat käynnistyivät.

Voitto oli Liiakselle uran ensimmäinen LETAS-kiertueella. Hän tienasi ykkössijastaan 12,800 euroa. Pankkitilin lihomisen lisäksi hän nousi kiertueen pistelistalla peräti 42 pykälää sijalle 20. Juuri 20 parasta pääsevät LET:n viimeiseen karsintavaiheeseen.

”Aika huikea päivä! Ajattelin tänään, että on pakko keskittyä vain omaan peliin, eikä miettiä mitä muut tekee. Onnistuin siinä aika hyvin ja pysyin suhteellisen rentona koko kierroksen. Tämä kenttä sopi omaan silmään tosi kivasti ja jotenkin oli helppo pelata. Kauheasti en tehnyt virheitä ja puttasin tosi hyvin koko kierroksen”, Liias kertoi Ranskasta.

”Oli mahtava pelata pienen paineen alla koko päivä. Uusinnassa tiesin, että kaveri oli pelannut tosi hyvän kierroksen. Lähdin pelaamaan vain lyönti kerrallaan. Löinkin ylivoimaisesti viikon parhaan lyönnin uusinnan lähestymisessä ja sain vielä putin sisään. Lähdin kisaan ehkä vähän vain varmistelemaan korttia LETAS:lle. Aika siistiä, että tulikin voitto.”

Tiia Koivisto paransi joka päivä peliään, niin sunnuntainakin, ja nousi jakamaan seitsemättä sijaa pelattuaan kierroksensa tulokseen -3. Myös Koiviston tie vie LET:n finaalikarsintaan, sillä hän sijoittui pistelistalla sijalle 15.

Leena Makkonen laittoi myös sunnuntaina parastaan tiskiin. Hänen kierroksensa oli selvästi viikon paras. Perjantaina Makkosen tulos oli 79, lauantaina 78 ja viimeisenä päivänä 71. Hänen sijoitus oli 50.

LETAS-kiertueen ehdottomasti paras suomalainen tällä kaudella oli Sanna Nuutinen. Hän sijoittui pistelistan kakkoseksi. Kiertueen viisi parasta saavat pelioikeuden pääkiertueella. Nuutinen oli varmistanut paikkansa viiden joukossa jo ennen finaalikisaa. Ranskassa Nuutista ei nähty, sillä hän pelasi samaan aikaan LET-kisaa Intiassa.