26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Niina Liias komeasti kärkiporukassa LETAS-kiertueen finaalikilpailussa

Niina Liias lähtee viikonlopun kierroksille jaetulta paalupaikalta. Kuva: Tristan Jones/LET

Tiia Koiviston tahmea takaysi vesitti haaveet pakkasen puolelle painuvasta kierroksesta.

Naisten Euroopan kakkoskiertue LET Access Series pelataan päätökseen tänä viikonloppuna. Koko kauden suurimpana panoksena on ollut sijoittuminen kiertueen viiden parhaan pelaajan joukkoon. Se takaa pelioikeuden naisten pääkiertueelle LET:lle.

Suomalaisista Sanna Nuutinen on jo varmistanut paikkansa viiden joukossa ja hän tulee saamaan kortin LET:lle. LETAS-kiertueen finaalissa häntä ei kuitenkaan nähdä, vaan hän jahtaa menestystä Intian LET-kilpailussa. Pääkiertueella on tarjolla paremman kategorian kortti ensi kaudeksi, mitä Nuutinenkin varmasti janoaa.

Ranskassa pelattava finaalikilpailu alkoi suomalaisittain mainiosti. Niina Liias kiersi kentän tulokseen -1. Se oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan yhdessä viiden muun pelaajan kanssa. Liias teki kierroksellaan kaksi birdieä ja yhden bogeyn.

Kalajokinen on pelannut tällä kaudella sekä LET:n että LETAS:n kilpailuja. Varsinkin pääkiertueella menestys on ollut toistaiseksi vielä vaatimatonta. Kahdeksassa startissa hän on onnistunut selvittämään cutin vain kerran.

LETAS-sarjan kilpailuissa Liiaksen paras sijoitus on neljäs, joka tuli toukokuun lopulla Sveitsistä. Liias on kiertueen pistelistalla 62:s. Sijoilla 6-20 olevat pääsevät LET:n karsintojen viimeiseen vaiheeseen. Liias tarvitsisi tästä kilpailusta voiton hätyytelläkseen kahdenkympin sakkia.

Tiia Koivisto on sen sijaan vahvasti kahdenkympin paremmalla puolella. Perjantaina Koivisto oli kymmenen reiän jälkeen tilanteessa yksi alle parin. Neljän perättäisen bogeyn jälkeen (kentän reiät 2-5) Koivisto päätyi tulokseen +3 ja jakamaan sijaa 19.

Kisan kolmas suomalainen Leena Makkonen on sijalla 52. Hänen tuloksensa avauspäivän osalta oli +7. Kilpailun kaikki 63 pelaajaa pelaavat täydet kolme kierrosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje