18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Näkemiin vihreä takki? – hole-in-one siivitti Masters-tulokkaan par 3 -kisan voittoon 

Matt Wallace juhli ässäänsä Augusta Nationalin par 3 -kentän kahdeksannella reiällä. Kuva: Getty Images

Historia ei ole viikonvaihteessa yllätysvalmiin englantilaisen puolella.

Matt Wallace ei liene kovin taikauskoinen, tai näin voisi ainakin päätellä Masters-viikon kilpailutapahtumat käynnistäneen par 3 -kisan perusteella.

Englantilainen päihitti miniturnauksen uusinnassa yli tuplasti vanhemman Sandy Lylen kolmannella playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Tämän myötä voi todeta, että historia ei ole torstaina alkavassa majorissa Wallacen puolella: vuodesta 1960 lähtien pelatun par 3 -kisan ykkönen kun ei ole koskaan saanut pukeutua saman viikon sunnuntaina Masters Tournamentin voittajan vihreään takkiin.

Wallace, 28, oli tietoinen par 3 -kisaan liittyvästä ”kirouksesta”, mutta ei malttanut antaa tilaisuuden mennä sivu suun.

”Halusin ja en halunnut upottaa puttiani viimeisellä reiällä. Sitten kun lähdimme uusintaan, otin homman enemmän tosissani kuin varsinaisella kierroksella. Lopulta halusin voittaa tämän kisan”, Wallace sanoi.

Keskiviikon miniturnauksessa nähtiin neljä hole-in-onea. Yhdestä vastasi Wallace, jonka kahdeksannen reiän onnistuminen oli merkittävä uusintaan pääsyä ajatellen. Muut ”ässät” taituroivat ET:n Race to Dubai -listan kärjessä oleva Shane Lowry (reikä 2), Mark O’Meara (reikä 5) sekä Devon Bling (reikä 7).

Wallace ja 61-vuotias skotti Sandy Lyle alittivat kentän 27 reiän parin viidellä lyönnillä. Se on ollut tällä vuosikymmennellä kovaa valuuttaa, sillä tulos -5 on riittänyt sitten vuoden 2010 neljästi kisan voittoon.

Par 3 -kisan ennätys on vuodelta 2016, jolloin Jimmy Walker pelasi hurjan kahdeksan alle -tuloksen. Heikoin voittoon riittänyt saldo on -3, mihin on päädytty kolmesti.

Jos par-kolmoseen liittyvä kirous jatkuu tänäkin vuonna, ei Wallacen kannata lannistua. Kaikkiaan 11 miniturnauksen voittajaa on saanut jossain vaiheessa uraansa vihreän takin ylleen. Heistä neljä (Sam Snead, Arnold Palmer, Tom Watson ja Ben Crenshaw) useamminkin kuin yhden kerran.

Lue seuraavaksi: Watsonin voitto ja Nicklausin huippuhetki – Mitä Augustan par 3 -kisa tarjoaakaan tänä vuonna?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)