16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

"Nähdään juhannuksen jälkeen"

Kylmästä ja kosteasta säästä huolimatta golfyleisö jaksoi seurata Kaisa Ruuttilan ja Minea Blomqvistin taistelua.

Kylmästä ja kosteasta säästä huolimatta golfyleisö jaksoi seurata Kaisa Ruuttilan ja Minea Blomqvistin taistelua.

Suurin ongelma on suomalainen elokuun lopun sää. Parina viime vuotena päivä vielä paistoi, mutta lähinnä sen vuoksi, että ykköspelaajamme Minea Blomqvist ja Ursula Wikström taistelivat voitosta. Nyt tilanne on toinen. Wikström ei edes pelannut sunnuntaina ja Blomqvist sinnitteli lähinnä kovan taistelutahtonsa ansiosta. Pelillisesti kilpailun kiistaton ykköstähti on kaukana siitä vireestä, jolla heltisivät voitto ja kolmas tila edellisinä vuosina. Syynä on tietysti tuore äitiys, mutta Minean on saatava myös kenttäpeliinsä uutta potkua.

Vaikka nykymuotoinen Finnair Masters on tiensä päässä, se johtuu lähinnä siitä, että nyt kilpailu on toteutettu samalla kaavalla kuusi vuotta, vaikkakin vuosi vuodelta rutinoidummin ja paremmin.

Mutta sää on todellinen riesa. Nytkin sunnuntaiaamun raju sade sotki aikataulut ja oli todella lähellä, ettei sunnuntaina olisi pelattu lainkaan. Aamulla Talin kentän kolme viheriötä oli pelaamattomassa kunnossa, eikä siitä voi syyttää ketään muuta kuin taivaan hanan säätelijää. Vettä tuli yksinkertaisesti liikaa. Starttia siirrettiin kolmella tunnilla ja pelaajat lähetettiin kentälle kahdelta tiiltä ja kisa saatiin pelattua loppuun.

Kilpailun järjestelyistä vastaavan Infrontin Finlandin varatoimitusjohtaja Tero Kumpulainen on jo pari vuotta pyöritellyt erilaisia malleja Finnair Mastersin tulevaisuuden suhteen. Ja lähtökohta on koko ajan ollut, että kilpailu säilyy LET:n kalenterissa, mutta syksyinen sää aiotaan nujertaa.

”Suomen kesän ylivoimainen valtti, keskiyön aurinko, on kokonaan hyödyntämättä”, myöntää Kumpulainen auliisti.

Tämä selkeästi tarkoittaa, että kilpailu pelataan ensi vuonna juhannuksen jälkeisenä vikonloppuna. Kumpulainen on tänä kesänä valvonut muutamana yönä ja tarkkaillut valon määrää. Ja mikäli yötöntä yötä hyödynnetään, se tarjoaa järjestäjille vaikka minkälaisia mahdollisuuksia maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen kilpailun järjestämiselle.

Pikagallup pitkäaikaisten yhteistyökumppanien keskuudessa saa hyväksyvän hyminän. Esimerkiksi Volvon tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck toteaa, että heidän strategiset lajivalintansa ovat purjehdus ja golf, ja Suomessa selkeä ykkösvaihtoehto on LET:n kilpailu. Miesten Challenge Tour ei ole riittävän kiinnostava ja Euroopan kiertueen kilpailun järjestäminen taas taloudellisesti ulottumattomissa.

Tänä vuonna kesä-heinäkuun vaihteessa pelattiin kaksi LET:n kilpailua: Portugalissa ja Teneriffalla. Palkintosummiltaan ne olivat suunnilleen saman tasoisia kuin Finnair Masters. Kumpulainen on sanonut, että Infrontin tavoitteena ei ole kilpailla palkintosummalla ja ensi kesä antaa mahdollisuuden tarjota myös pelaajille jotain ainutlaatuista.

Sunnuntaina Talissa oli paitsi märkää ja kylmää, myös vähän väsähtänyt tunnelma. Suomalaispelaajat eivät pystyneet hyökkäämään hankalissa olosuhteissa. Harvalukuisen yleisön päivän pelasti se, että Blomqvist ja suomalaisnaisten kärkikastiin tänä kesänä noussut Kaisa Ruuttila pelasivat samassa ryhmässä.

Etelä-Afrikan Lee-Anne Pacen voitto oli kilpailulle ja golfille hyvä asia. Välitön, iloinen ja säteilevä Pace otti yleisönsä eikä kyse ole mistään sattumankaupasta. Hän johtaa Euroopan kiertueen rahalistaa. Ja Suomellekin oli pelkästään positiivista mainosta, että perjantaina lompakkonsa hukannut Lee-Anne sai sen heti seuraavana päivänä takaisin.

”Kotimaassani Etelä-Afrikassa tai oikeastaan missään muussakaan maassa en olisi lompakkoani enää nähnyt”, totesi Pace, joka sai vielä HGK:lta uuden lompakon, joten hän voi jatkossa jakaa rahansa ja luottokorttinsa kahteen paikkaan, kun tulee puolustamaan voittoaan juhannuksen jälkeen.

”Mielestäni se on tärkeää kiertueen, yhteistyökumppanien ja myös itseni kannalta.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje