11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Myös LPGA:lla ruotsalaiskomento

Pernilla Lindberg on löytämässä mainion tuloskunnon. © Getty Images

Ohion turnauksen tuloksella 65 käynnistänyt Pernilla Lindberg ankkuroitui LPGA Tourin kalenteriin kuuluvan Jamie Farr Toledo Classicin kärkeen. Kahdeksan birdietä ja yhden bogin tehneen ruotsalaisen kulmarauta oli torstaina kuuma: hänelle tilastoitiin avauskierroksella vain 27 puttia. ”Minulla oli loistava päivä griineillä”, Lindberg iloitsi. ”Puttipeli oli tämän päivän avaintekijä – tuntui siltä, että jokainen putti olisi voinut periaatteessa upota. Kaikki tekemäni parit olivat siten realistisia birdiemahdollisuuksia.” Lindbergin kuntokäyrä näyttää ylöspäin, sillä hän sijoittui viime viikonloppuna Irlannin avoimissa mestaruuskisoissa neljänneksi. ”Olen tehnyt pari edellistä kuukautta lujasti töitä pelini eteen. Kesäkuussa asiat alkoivat mennä oikeaan suuntaan, mutta en saanut vielä silloin tulosta aikaan. Evian Mastersissa ja Irish Openissa alkoi tapahtua, nyt on momentum päällä.” Ensimmäistä voittoaan naisten Yhdysvaltain kiertueella tavoitteleva Lindberg on kaksi lyöntiä toista sijaa jakavia Numa Gulyanamittaa, Karina Icheriä, Chella Choi’ta, Angela Stanfordia, MikaMiyazatoa ja Meredith Ducania edellä. Marko Kuivasaari (10.8. klo 10) Jatkuuko Gulbisin noste Ohiossa?Natalie Gulbis ei ole voittanut turnausta viiteen vuoteen, mutta Evian Mastersin neljäs sija antoi viitteitä hänen uudesta tulemisestaan.

Natalie Gulbis pelaa tällä viikolla Ohion LPGA-turnauksessa.  &copy Getty Images

Natalie Gulbis pelaa tällä viikolla Ohion LPGA-turnauksessa. &copy Getty Images

LPGA Tour jatkuu pienen tauon jälkeen Yhdysvaltain puolella. Torstaina käynnistyvässä Jamie Farr Toledo Classicissa on mukana 144 pelaajaa. Ohiossa pelattava 1,3 miljoonan dollarin turnaus palaa kiertueen ohjelmaan vuoden tauon jälkeen.

Edellisen JFTC:n voittoa puolustaa maailmanlistan kolmonen Na Yeon Choi, joka löi vuoden 2010 turnauksen uusinnassa kolme vastustajaansa toisella jatkoreiällä. Choille kuluva kausi on ollut suotuisa. Hän sijoittui vuoden kolmessa ensimmäisessä kisassa kaksi kertaa toiseksi. Lisäksi Top 10 -sijoitukset Kraft Nabisco Championshipissä ja Sybase Match Play Championshipissä johdattivat hänet kesäkuussa US Women’s Openin voittoon.

Muita Jamie Farr Toledo Classicin ennakkosuosikkeja ovat mm. Evian Mastersin voittaja Inbee Park sekä samassa kisassa viiden joukkoon sijoittuneet Stacy Lewis ja Natalie Gulbis. Park löi Evianissa toista sijaa jakaneet Lewisin ja Karrie Webbin kahdella lyönnillä.

Lewis on ollut yksi tämän kauden kuumimpia nimiä kahdella voitollaan (Mobile Bay Classic ja ShopRite LPGA Classic). Tämän lisäksi hänen tilastoistaan löytyy kahdeksan muuta Top 10 -sijoitusta.

Gulbis yllätti monet hyvillä otteillaan Ranskassa. Hänen edellinen voittonsa löytyy viiden vuoden takaa. Tämän jälkeenkään Gulbisille ei ole kirjattu kuin yhdeksän sijoitusta kymmenen joukkoon. Nähtäväksi jääkin, minkälaiseen vauhtiin Evian Mastersin neljäs sija siivittää hänet loppukauden koitoksiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje