Mitä Tiger Woodsin paluulta voi odottaa? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Mitä Tiger Woodsin paluulta voi odottaa?

Tiger on viimeksi pelannut PGA Championshipissä elokuun alussa. Kuva: Getty Images.

Tiger Woods palaa tositoimiin pitkäksi venyneen taukonsa jälkeen nimikkoturnauksessaan, joka pelataan Isleworthin kentällä Floridassa. Paluu ei olisi voinut tapahtua Woodsin kannalta paremmassa paikassa, sillä hän tapasi kutsua kenttää kotikentäkseen.

Moni asiantuntija epäilee silti yhä, tekeekö Woods paluun liian aikaisin. Kesällä hän ei malttanut pysyä poissa kentältä riittävän kauaa, jonka lopputuloksena selkävamman kuntoutuminen on venynyt.

Mielenkiintoa herättää myös Woodsin yhteistyö uuden svingivalmentaja Chris Comon kanssa. Woods on itse toistanut sitkeästi tarvitsevansa vain lisää toisoja harjoitteluunsa, jotta lyönti on valmis kestämään kisapaineen.

”Alamme ikääntyessämme kaikki menettää joitakin ominaisuuksia. Urheilija huomaa sen kyllä. Tilanteeseen täytyy mukautua ja tehdä hienosäätöjä svingiin”, Woods kertasi lehdistötilaisuudessa kisan alla.

Hän myös muistutti kuulijoita siitä, ettei ole vielä golfariksi ikäloppu.

”Tämä on kuitenkin sellainen laji, jossa on mahdollista voittaa myöhemmällä iälläkin. Voittaakseen ei tarvitse olla paras fyysisesti”, joulukuun 30. päivä 39 vuotta täyttävä Woods sanoi.

Woodsin mukaan hän on Comon avulla kaivanut svingiinsä takaisin elementtejä, jotka ovat olleet piilossa vuosikausia. Mitään varsinaisesti uutta ei ole lähdetty opettelemaan.

”Minulla on mielikuva siitä, mihin haluan svingiäni kehittää ja mitä haluan saada kehostani lyönnissä irti. Minun täytyi etsiä valmentajakseni henkilö, joka näkee asiat samalla tavalla. Chris sopii tähän kuvaan varmasti”, Woods luonnehti.

Harva, jos kukaan, odottaa svingimuutosta sisään ajavalta ja pitkittyneestä selkävammasta kärsineestä vanhalta mestarilta kilpailussa voittoa tai edes palkintopallisijoitusta.

Tasapainoinen peliesityskin saattaa olla paljon pyydetty, sillä varmasti etenkin ensimmäinen kilpailukierros torstaina tulee olemaan täynnä tunnetta ja adrenaliinia, joten merkit lyönnin ja pelin todellisesta tasosta saadaan todennäköisesti vasta perjantaina ja lauantaina.

18 pelaajan fieldissä on mukana kuusi pelaajaa maailman kymmenen kärjestä, ja maailmanlistan perusteella kisan huonoinkin pelaaja on maailman 27:nneksi paras, joten jo sijoittuminen kisan parempaan puolikkaaseen olisi erittäin kova suoritus tämän kuun lopussa 39 vuotta täyttävältä Woodsilta. Kisan voittoa puolustaa Zach Johnson.

Woodsin paluu herättää valtavasti kysymysmerkkejä. Varmaa kuitenkin on, että laji hyötyy edelleen valtavasti Woodsin valovoimasta, jos hän yltää edes lähelle parhaita aikojaan ja pysyy kasassa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje