Minni: LET:n kausi käynnistyy kunnolla vasta heinäkuussa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Minni: LET:n kausi käynnistyy kunnolla vasta heinäkuussa

Minea Blomqvist-Kakko on voittanut LET:llä kahdesti. LPGA Tourilla paras sijoitus on kolmas.

Minea Blomqvist-Kakko on pelannut Naisten Euroopan kiertueella vasta yhden kilpailun kaudella 2015. Sijoitus kauden ensimmäisessä startissa oli Marokossa oli lupaavasti 34:s.

”Peli tuntuu hyvältä. Marokossakin oli hyviä pätkiä. Turkin kisaan Timo Rauhala lähtee cädiksi, se on hyvä tilanne, sillä hänen kanssaan on treenattu kolmisen viikkoa lähes päivittäin”, Minni kertoo.

Suomessa Minni ja aviomiehensä Roope Kakko ovat viihtyneet noin kuukauden päivät. Sitä ennen he harjoittelivat neljä kuukautta Orlandossa Floridan lämmössä.

”Se pätkä meni mukavasti. Aikaisempina vuosina olen alkanut jo aikaisemmin kaivata Suomeen. Aika paljon me treenataan suomalaisten kanssa samassa porukassa. Tänä vuonna mukana olivat mm. Antti Ahokas, Miro Veijalainen ja Immu Korvenmaa”, hän taustoittaa.

”Yleensä otetaan Roopen kanssa sama golfauto, mutta joinain päivinä ei kyllä mahduta samaan autoon”, Minni nauraa.

Pariskunnan Elmeri-pojalla oli Orlandossa hoitaja, joten aikaa treenaamiselle jäi hyvin. Harjoittelun puutteesta homma ei jää kiinni, mutta Minni ei panisi pahakseen, jos LET:n kisakalenterissa olisi merkintöjä enemmän kuin tällä hetkellä.

”Tässä ei kesäkuun loppuun mennessäkään ole kuin pari kisaa, joiden lisäksi ilmoittauduin juuri Evian Championshipin karsintaan. Meillä tavallaan alkaa kausi vasta heinäkuussa. Toisaalta äidille se on hyväkin, mutta golfin kannalta pitäisi saada vähän kisojakin, että tietää vähintään sen, mitä pitää treenata”, Minni kertoo.

Tällä kaudella Minnin tavoitteet ovat tiukasti Euroopassa, mutta jatkossa katse saattaa kääntyä ison veden toiselle puolelle.

”Ei näytä siltä, että tilanne LET:llä olisi muuttumassa lähivuosina. Kisoja on tosi vähän. Siksi voi olla, että jenkkikiertueen karsintoihin on järkevää lähteä jo tänä vuonna”, hän maalailee.

Minnin lisäksi sunnuntaina käynnistyvässä ja keskiviikkona päättyvässä, palkintoarvoltaan 500 000 euron arvoisessa Turkish Airlines Ladies Openissa pelaavat suomalaista Ursula Wikström, Noora Tamminen, Elina Nummenpää, Linda Henriksson ja Marika Voss.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)