11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Minni Blomqvist karsiutui, Lincicome paras New Jerseyssa

Perheen tienestit ovat vuoden loppuun asti Minea Blomqvistin varassa. Roope Kakko on telakalla akillesjänteen leikkauksensa johdosta.

Brittany

LPGA Tourin pitkälyöntisin pelaaja ( ka. 252 m) Brittany Lincicome vastaanotti 225.000 dollarin shekin voitettuaan Shoprite LPGA Classicin. Ykköstila oli entisen lapsitähden uran neljäs. Hän kiri mainiosti vaisun avauskierroksen (72-64-66) jälkeen ja oli kahdella viimeisellä kierroksella ylivoimaisesti paras.

”Tämä oli minun viikkoni, minulla oli sellainen tunne jo ennen kisaa. Sain päätöspäivään hyvän alun tehtyäni eaglen. Sitten tuli tylsempi vaihe jolloin mitään ei tuntunut tapahtuvan. Vastoin tapojani katsoin viimeisellä väylälla tulostaulua ja huomasin olevani jaetulla johtopaikalla. Hyvä nosto pitkästä karheikosta oli tietysti yksi kisan parhaitani, mutta pelasin kokonaisuutena varsin hyvin”, birdien viimeisellä tehnyt Lincicome summasi.

Hän pelasi kisan viimeiset 38 reikää ilman bogeja tai tuplia. Lincicome on vaihtanut vastikään caddietä, hänen mailoistaan huolehtii entinen LPGA Tourin pelaajatar A.J. Eathorne.

”Hänestä on luonnolllisesti paljon apua. A.J. tietää ja tuntee mitä pelaaja kussakin tilanteessa käy mielesssään läpi”.

LPGA Tourillla on nyt pelattu kahdeksan virallista kisaa. Lincicome oli vasta toinen USA:n edustaja joka voitti. Yllättäjille ei Saksan Sandra Galia lukuunottamatta ole ollut tilaa. Kun kisoja on varsin vähän, kaikki supertähdet kiertävät ilman taukoja. Seuraava kisa käynnistyy torstaina Illinoisissa.

2pv.

Catriona

Brittany Lincicome (64) oli lauantain tähti LPGA Tourin New Jerseyn kilpailussa. Hän paransi avauspäivän tulostaan kahdeksalla ( 72-64) ja nousi kahden lyönnin päähän Christie Kerrista joka Lincicomen tavoin on kuluvalla kaudella jo kerran sijoittunut toiseksi. Eurooppalaisten toiveita pitää yllä kakkosena tuloslistalla oleva Catriona Matthew (-7).

Minni Blomqvist ei löytänyt tarvittavaa kirivaihdetta hyvätasoisessa kisassa. Tulokset 76-74 jättivät hänet 13:n perättäisen kerran kahden päivän jälkeen karsiutuneiden joukkoon. Seuraavan kerran Blomqvist pelaa jo tulevan viikon torstaina jolloin käynnistyy Illinoisissa 1,7 miljoonan dollarin palkintopotin sisältävä kisa.

”Avaukset olivat varsin toimivia. Lähestymisissä ongelmaksi muodostui se, että tulin palloon liian jyrkässä kulmassa. Pituuskontrolli oli täten heikko, viheriöosumia tuli vähän”, Minni kuvaili esitystään.

Jiyai

Bay Course at Seaview on kenttä jota LPGA Tourin tähdet kiertävät kolmen päivän ajan pelaten 1,5 miljoonan dollarin kokonaispotista. Perjantaina tuloksentekoa vaikeutti kova tuuli, vain 13 yrittäjää 147:sta alitti parin.

Otsikoihin nousivat Jiyai Shin ja Sandra Gal jotka pelasivat hurjan taiston voitosta muutama viikko sitten Kia Classicissa. Tuolloin Gal oli loppumetreillä vahvempi saavuttaen uransa ensimmäisen voiton. New Jerseyn kisassa Shin on avauspäivän jälkeen lyönnnin edellä. Kolmen kierroksen kisassa suuriin herpaannuksiin ei ole kenelläkään varaa.

Minni Blomqvist teki kentän kaikilla kolmella par-viitosella birdiet. Kolmen bogeyn putki ulosmenossa ja kaksi tuplaa par-kolmosilla pudottivat hänet kuitenkin niukasti cut-rajan taakse ennen toista kierrsta. Sijaluvulla 70: olevan pelaajan tulos on 75, Minean 76, joten lauantaina on paljon pelissä. Sunnuntain peleihin pääseminen olisi mentaalisestikin varsin merkittävä asia Blomqvistille.

Ennakko

Katkeaako Blomqvistin cut-sarja New Jerseyssa?

Perheen

Minea Blomqvist sai parin viikon takaisen Saksan kisan kakkossijastaan paitsi yli 35.000 euroa, myös valtavasti itseluottamusta. Sitä hän tarvitseekin LPGA Tourille palattuaan. Perjantaina käynnistyy New Jerseyn osavaltiossa kauden kahdeksas virallinen kisa, jossa ovat mukana kaikki kuluvan vuoden aikana voittaneet pelaajat. Yrittäjiä on yhteensä 147.

Minni Blomqvist on pelannut Elmo-poikansa syntymän johdosta viimeisen parin vuoden aikana huomattavasti tavallista harvemmin. Kylmä fakta kuitenkin on se, että Blomqvist on kyntänyt tuloksellisesti odotettua huomattavasti syvemmällä suossa. Perättäisiä karsiutumisia on 12, edellisen kerran hän kuittasi shekin LPGA Tourilta syyskuun lopulla 2009.

LPGA Tourilla pelataan ennen Finnair Mastersia viikonlopun kisa mukaanlukien kolme kilpailua. Blomqvistin itseluottamuksen kannalta olisi tärkeää, että jatkoonpääsyjä alkaisi kertyä, muuten ovat syksyllä pakollisina edessä Tourin kivikovat karsinnat.

Pettersen haastaa Tsengin

Suzann

Potentiaalisia voittajia on runsaasti, suurimmat suosikit tulevat totutusti USA:n ulkopuolelta. SuzannPettersen on noussut taas maailmanlistalla kakkoseksi Yani Tsengin kantaan. Reikäpelimestaruus oli hänelle uran seitsemäs ykköstila LPGA Tourilla. Kun kakkossijoja on peräti 18, voi vaan kuvitella miten makoisalta voittopokaaliin tarttuminen on tuntunut. Muita suosikkeja ovat Jiyai Shin, Christie Kerr ja Paula Creamer.

Statistiikka on USA:n pelaajien osalta varsin heikko. Seitsemästä virallisesta kisasta ulkomaalaiset ovat voittaneet kuusi.

Teemu Tyry

Pettersen, näin osut paremmin viheriöihin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje