18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Minean LPGA kausi käynnistyy

Elmeri Kakko viihtyy mainiosti vanhempiensa mukana golfkentillä.

Minni

Maaliskuun lopulla vuoden täyttävä Elmeri Kakko on ollut LPGA Tourilla jo kuudenteen kauteensa valmistautuvan Minea Blomqvistin silmäterä . Suomalaistähti palasi kisakentille viimevuoden kesäkuussa vain 2,5 kuukautta keisarinleikkauksensa jälkeen.

Kausi oli tuloksellisesti vaatimaton, Minni karsiutui kaikissa seitsemässä LPGA Tourin kisassaan, vuoden ainoan jatkoonpääsyn hän rutisti Talissa Finnair Mastersissa. Äitiyslomastatuksensa vuoksi Blomqvistin kategoria LPGA Tourilla kuitenkin säilyi, kisoja on luvassa kauden mittaan hieman toistakymmentä. Tänän lisäksi hän pelaa myös Euroopan Touria saadakseen itselleen kunnon ohjelman. ” Perjantaina käynnistyy LPGA Tourin kisa Phoenixissa, seuraavalla viikolla pelataan Kaliforniassa. Ensimmäisestä kisasta on jaossa kymmenen paikkaa huhtikuun alun majoriin, joten siinä on upea mahdollisuus. Huhtikuun lopulla on Alabaman kisa, toukokuussa puolestaan ET:n kilpailut Saksassa ja Slovakiassa. Kesäkuussa pelaan LPGA Touria, juhannuksen jälkeen kilpailukalenterissani on tietysti Finnair Masters”, Blomqvist piirtelee alkukauttaan.

Australiasta kisakokemusta

Alkanutta kautta voidaan pitää melkoisena vedenjakajana kahdeksatta kauttaan ammattilaisena pelaavan Blomqvistin kohdalla. Loistavia vuosia olivat 2004,2005 ja 2008. Seuraava oli tuloksiltaan taas heikko, raskaus sotki loppuvuonna ajatusta. 2010 voidaan kirjata lapsen syntymän vuoksi välivuodeksi. Nyt on taas näytön paikka. Minea Blomqvistia pidetttiin monen vuoden ajan Euroopan lupaavimpana nuorena ammattilaisena. Kiistaton fakta on se, että nuo ulkopuoleltakin tulleet perustellut odotukset eivät ole vielä täyttyneet.

Helmikuussa Minea Blomqvist avasi jo kisakautensa Australian kahdella ET-kilpailulla. Molemmissa nimen perään tulivat kirjaimet MC.

”Plussaa oli se, että pääsin pelaamaan.Ilman kisoja ei voi päästä pelin kanssa eteenpäin. Tie tuntuu nyt vähän kiviseltä ,harmitus ottaa välilllä yli eikä jaksaisi olla kärsivällinen mutta uskon että jossain vaiheessa tuuli kääntyy myötäseksi ja peli alkaa tuntumaan helpommalta”.

”Mielestäni golfissa on tärkeätä erottaa eri osa-alueet. ”Raivi” ei vielä tunnu niin helpolta ja se tuo mulle vähän ongelmia, mutta lähipeli ja putti on aika hyvää. Motto on ”just keep grinding and good things comes around ” .Kotiläksy Australiasta on urheilun peruskiviin liittyvä, usko itseesi ja kova asenne. Usein alan murehtimaan liikaa ja menen ihan jumiin, pusken omaa mieltäni alas”, Minni analysoi tilannettaan.

Edellissyksynä Blomqvist pestasi avukseen lähes kotipihallaan Orlandossa ( Champions Gate) valmentajana toimivan Kevin Smeltzin.

”Meillä on Kevinin kanssa pari, kolme tekniikkajuttua meneillään ja olen tyytyväinen suuntaan.Saan paljon onnistumisia, mutta on vaikeata saada pelissä homma ”skulaamaan”. NäenKeviniä viikottain ja joka tunnista saa paljon irti. Huomaan, että tosi helposti alan epäilemään itseäni ja asia vaan on niin että on valmentajat ei tee sitä viimestä silausta sun puolesta ,jolloin focus pitää olla 100 % siinä mitä tekee. Harjotusrundeilla yleensä tuuletan ja iloitsen onnistumisista ja haen sitäkautta fiilistä. Nyt huomaan, että monesti huolettaa ne pari huonoa lyöntiä jotka tulee ihan liikaa.Joten sen pitää muuttua justiinsa nyt.Lähipeli kisoista oon kuitenkin saanut paljon luottamusta” Iso kysymysmerkki on se, kuinka valmis Minea on valmis menestymään kauden ensimmäisissä USA:n kisoissaan. ”Takana on syksy hyvää reeniä ja nyt pari kuukautta takana . Harjotusrundeilla ei vielä ole tullut super onnistumisia ,paarissa olen pelannut ja ysejä hieman alle. Ei sen alemmas ,mutta koka ajan tässä mennään eteenpäin . Pari päivää sitte oli Kevinin tunti ja löin superhyvin. Olen katsonut suoritustani nauhalta ”over and over again”. Siellä on vielä pari juttua joihin pitää saada kristallinkirkas ajatus.Phoenixissä on 10 paikkaa tarjolla kauden ekaan majoriin, Kraft Nabiscoon ja siinä on selkeä tavoite”.

Elmo pistää palloa reikään

Elmo Kakko täyttää vuoden maaliskuun viimeinen päivä.

Elmeri

”Elmo oppi kävelemään helmikuussa kun itse olin ausseissa. Kova vauht sillä on i päällä . Ihan lempi paikkoja on golfkenttä, harkkapalloista griinillä ei osaa päättää minkä pallon kädessä pitää, ottaa kokoa ajan uuden.Ja laittaa niitä reikiin,jolloin me tietysti hurrataan hulluna. Elmo on todella iloinen kaveri . Syksyllä pelataan jälleen Solheim Cup. Toisena ammattilaisvuonnaan (2005) Minea olisi päässyt varmuudella joukkueeseen jos olisi voittanut Talin osakilpailun. Sen jälkeisinä vuosina hän on jäänyt kauas rajan taakse. ”Kyllä pitää tavoitella isoja juttuja, muuten tässä ei oo mitään järkeä. Solheim Cup on edelleen mielessäni”. Minea Blomqvist käy huhtikuussa hoitamassa Suomessa asioitaan. Yhteistyökumppaneista näkyvimmin esillä ovat Veikkaus ja Savonllinnan Oopperajuhlat. Minnin nimeä kantava vaatemallisto joka lanseerattiin kevääksi 2010 on uusiutunut. Uudet mallit tulevat kaupan hyllyille keväällä.

”Tykkään ihan villisti siitä mallistosta, osuu hyvin golfiin mutta myös vapaa-ajan käyttöön,” hän markkinoi.

Edellisvuonna Minea Blomqvistin kierroskeskiarvo seitsemässä kisassaan oli päälle 76 lyönnin. Suurena haasteena koko uran ajan on ollut draivien epävarmuus, vaatimattomat osumaprosentit väyliiin ja viheriöihin. Lähipelissä kova tsemppaaja ja tuloksentekijä on parhaimmillaan maailmanhuippujen tasoa. Toivoa sopii, että kaudesta 2011 tulee selkeä askel eteenpäin. Ainoat top-ten sijoituksensa LPGA Tourilla (3x) hän on saavuttanut vuonna 2008. Rahalistalla 50:n ensimmäisen joukkoon nouseminen olisi jo hurja loikka ylöspäin. Se vaatii kuitenkin melkoista muodonmuutosta peliin kahteen edelliskauteen verrattuna. Teemu Tyry

Minea Blomqvistin kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)