11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Minea Blomqvist taistelee voitosta majorissa

Minea Blomqvist on voittanut ammattilaisurallaan kaksi kertaa Euroopan kiertueella, kahdesti Etelä-Afrikassa ja kerran Ruotsin kiertueella © Getty Images

Minea

Minea Blomqvist starttaa kolmannelle kierrokselleen LPGA Championshipissa kello 21.22. Viasat Golfin suora lähetys käynnistyy kello 23.00.

Voittoja ei kolmantena päivänä koskaan jaeta major-kilpailuissa, mutta lauantain kierros tullee erottelemaan kahta ensimmäistä päivää huomattavasti selkeämmin jyviä akanoista. Tasaisessa kärkiryhmässä on vielä hyvikin 20-30 pelaajaa, jotka voivat perustellusti lähteä viikonloppuun voitto mielessään. Supersuosikki Yani Tseng on omalla paikallaan ykkösenä, New Yorkin osavaltiossa pelattavassa kisassa kotiyleisö odottaa viikonloppuna paljon erityisesti Paula Creamerilta sekä Morgan Presseliltä

Minea Blomqvist on selkeästi kakkosketjun haastaja asetelmasta joka on viimeisten kahden vuoden pelien perusteella hyvinkin yllättävä. Suomalainen on käytännössä ainoa eurooppalainen voitontavoittelija, Yani Tsengiin on matkaa kaksi lyöntiä. Kahdeksalla perättäisellä missatulla cutilla käynnistynyt kausi on viimeisissä kisoissa tuottanut kosolti menestystä. Euroopassa Minni on ollut toinen ja 12:s, viimeisimmässä LPGA Tourin kisassaan hän pääsi ensimmäistä kertaa jatkoon sitten syksyn 2009.

Nyt on iso mahdollisuus edessä.

”Mahtava fiilis, kun peli kulkee. Ekan päivän jälkeen avauslyönteihin jäi pientä epävarmuuden tunnetta, mutta toisella kierroksella draiveihin löytyi lisää itseluottamusta ja se heijastui rauhallisuutena kaikkeen suorittamiseen,” kertoi Blomqvist tyytyväisenä toisen päivän päätyttyä. Toisen päivän kokonaisuudessaan mainiossa puttityöskentelyssä oli vaisu vaihe Blomqvistin rei’illä 13 ja 14. Ensin 13:nnella viheriöllä puttieksperttinä tunnettu suomalainen tuhri kuudesta metristä pallon reikään kolmella putilla ja seuraavalla reiällä hän missasi puolitoistametrisen birdie-putin. ”Pieniä epäonnnistuimisia on turha jäädä jossittelemaan, kun kokonaisuudessa kierros sujui loistavasti. Tästä on hyvä lähteä taistelemaan uran ensimmäisestä major-voitosta, ” puhisi Blomqvist vapauduttuaan lukuisista kansainvälisistä mediahaastatteluista mainion peliesityksensä jälkeen juhannusaattona. LPGA Championshipissä Blomqvistin paras sijoitus on vuodelta 2006, jolloin hän ylsi jaetulle 25. tilalle. Tällöin Minni oli päätöspäiväinä sisääntulossaan hyvin kärkikymmenikössä, mutta väärä mailavalinta / liian pitkälle mennyt lyönti tuotti par-kolmosella tuloskorttiin tuplan joka katkaisi selkärankaa. Pikaistuksissaan Minni antoi caddielleen Andylle tästä yhteisestä erheestä ”pikapotkut” jotka kierroksen jälkeen perui.

Lady

Majoreissa hän on ollut kahdesti vieläkin korkeammalla. Golfin arvoturnausten toistaiseksi paras saavutus on ensimmäiseltä ammattilaiskaudelta 2004, jolloin Blomqvist sijoittui British Openissa jaetulle kahdeksannelle tilalle. Myös toiseksi paras major-noteeraus on British Openista vuodelta 2008. Tuolloin Blomqvist oli tulosluettelossa jaetulla 17. sijalla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje