11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Mikko Korhonen: "Silloin pelaajatkin katsovat telkkaria, kun Tiger on voittotaistelussa"

Tiger Woods tuuletti Augustassa voittoa viimeksi vuonna 2005. Onko nyt viidennen vihreän takin aika? Kuva Getty Images

Mikko Korhonen ja Antti Ahokas analysoivat Augustan kenttää ja Masters-turnausta Golfpisteen erikoispodcastin studiovieraina.

Meneillään oleva Masters-viikko sytyttää myös ammattilaispelaajat. Se käy hyvin ilmi Golfpisteen Mastersia käsittelevässä pitkässä erikoispodcastissa, jossa studiovieraina ovat European Tourilla viime kaudella voittanut Mikko Korhonen sekä kaksinkertainen Challenge Tour -voittaja Antti Ahokas.

Odotukset dramaattisia hetkiä ja unohtumatonta golfviihdettä viime vuosina tarjonnutta kilpailua kohtaan ovat tänäkin vuonna kovat, mutta yksi erityinen seikka on myös huippupelaajien mielessä: mikä on Mastersin neljästi voittaneen Tiger Woodsin iskukyky?

”Tiger voi olla todella kova, jos vain pysyy tiiltä ladulla”, Mikko Korhonen arvioi.

”Onhan hän lähestymisissä ihan yksi parhaista, edelleen. Lähipeli ja puttikin ovat tulleet takaisin. En laskisi missään nimessä ulos.”

Maailmanlistalla sijalla kaksitoista oleva Woods on pelannut tällä kaudella kuusi PGA Tourin osakilpailua ja ollut kaikissa kisoissaan 30 parhaan joukossa. Mastersiin Woods lähtee allaan kauden paras suoritus, jaettu viides sija, kaksi viikkoa sitten pelatussa WGC:n reikäpeliturnauksessa.

”Sunnuntain takaysillä pelaajista huomaa, että sitten alkaa tapahtua.”

”Minusta tuntuu, että se tiikerinsilmä, eye of the Tiger, joka hänellä on, on vähän tullut takaisin”, Antti Ahokas arvioi tarkoittaen Woodsin kovaa kilpailuviettiä ja voitontahtoa.

”Teki varmasti hyvää Tigerille pelata vähän matchplayta. Sai fiilistä ja vähän yleisöä huudatettua. Tuntuu, että puttiongelmatkin on saatu selätettyä. Näyttää kyllä tosi hyvältä.”

Mastersin magia leijuu Augustan yllä ilman Tigeriakin, mutta jos Woods onnistuu pelaamaan itsensä sunnuntain voittotaisteluun, se sähköistää tunnelman toisin kuin mikään muu.

”Silloin (tour-)pelaajatkin katsovat telkkarista, kun Tiger on voittotaistelussa”, Mikko Korhonen sanoo.

Ahokkaan mukaan Masters tulee tälläkin kertaa rakentumaan kilpailuna vähitellen huipentuakseen sunnuntain viimeisen kierroksen dramaattiselle takaysille.

”Kaikki sitä ennenkin on hienoa, mutta pelaajista huomaa, että sitten alkaa tapahtua”, Ahokas sanoo.

”Toivotaan, että Tiger on sunnuntain takaysillä vielä voitossa kiinni”, Korhonen jatkaa.

Korhonen ja Ahokas nostavat Masters-podcastissa esiin monia mielenkiintoista seikkoja Mastersin ja huippugolfin kulisseista. Kuuntele koko 50-minuuttinen erikoislähetys alta.

Lue seuraavaksi: Masters-viikko on alkanut – Golfpisteellä kattava seuranta kaikissa kanavissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje