16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen palaa DPWT:lle, bägiä kantaa jatkossa kiertueen metkut tunteva suomalainen

Getty Images

Korhonen pelaa heti kättelyssä kolme kisaa putkeen.

Kaksinkertainen pääkiertuevoittaja Mikko Korhonen palaa päätyömaalleen DP World Tourille 23. toukokuuta käynnistyvässä Soudal Openissa Belgiassa.

Korhonen pelasi edellisen kilpailunsa pääkiertueella yli vuosi sitten. Sen jälkeen hän vetäytyi uupumuksesta johtuvalle kilpailutauolle. Kuluvalla kaudella hän saa pelata 14 kilpailua niin sanotun medical exctension -säännön turvin, eli lääketieteellisin perustein siirretyllä pelioikeudella.

Helmikuussa Korhonen haki pelituntumaa osallistumalla kahteen pohjoismaisen satelliittikiertue Nordic Golf Leaguen kisaan Espanjassa. Hän selviytyi molemmissa kisoissa jatkokierroksille ja sai tuntumaa kilpailemiseen. Sen jälkeen hän on keskittynyt harjoittelemiseen.

”Kun pääsen takaisin kilpailun maailmaan, niin uskon pelin kehittyvän sitä kautta automaattisesti. Ei ole mitään syytä, miksi se ei kehittyisi. Pari viikkoa lyönnissä on ollut jo hyvä pöhinä, eli pystyn jo lyömään sellaisia lyöntejä, joita haluan”, hän kertoo.

”Kroppakin on hyvässä kunnossa. Pitkä tauko mahdollisti sen, että keho sai kerrankin kunnolla palautua. Viime viikkoina olen koittanut lyödä paljon, jotta lajikestävyys kehittyy. Lyöntikestävyys pitää saada paremmalle tasolle.”

Mitenkään tunnustellen Korhonen, 43, ei aio kentälle lähteä. Hän pelaa Belgian kisan jälkeisillä viikoilla Saksan ja Ruotsin kisat. Sen jälkeen vuorossa on major-kilpailu US Openista johtuva kisatauko, jonka jälkeen kalenteriin on ruksittu Hollannin, Italian ja Saksan DPWT-kilpailut.

Pari viikkoa lyönnissä on ollut jo hyvä pöhinä, eli pystyn jo lyömään sellaisia lyöntejä, joita haluan.

”Parempi vain lähteä kisaamaan ja katsoa sitten, miten homma lähtee toimimaan. Ei kannata kasata kamalasti tavoitteita tai odotuksia”, hän sanoo paluunsa alla.

”Kyllä se tulee rankkaa olemaan aluksi. Se pitää tiedostaa, että näin tulee olemaan, niin ei se yllätyksenä pääse tulemaan.”

Ainoa merkittävä muutos taustajoukoissa on pitkäaikaisen caddien Nick Mumfordin vaihtuminen uuteen aisapariin. Mumford, jonka ammattitaitoa ja persoonaa Korhonen sanoo arvostavansa suuresti, oli ehtinyt siirtyä uuden työnantajan palvelukseen, joten suomalaisen on etsittävä uusi caddie. Ratkaisu löytyi kuitenkin onneksi kotimaasta; Korhosen caddiena toimii jatkossa Riku Mattila. Kokenut ammattilainen on toiminut aikaisemmin niin Tapio Pulkkasen kuin Kalle Samoojankin caddiena.

”Hieno juttu, että caddieksi järjestyi Riku. Kiva lähteä yhdessä työmaalle”, Korhonen kommentoi.

”Vähän yllätyin, kun Mikko kysyi. Kyselin häneltä jo keväällä kuvioita, ja tuolloin vanhan caddien piti olla vielä kuvioissa. Olin otettu, että hän kysyi minua hommin, eikä asiaa tarvinnut kauaa miettiä”, Mattila puolestaan pohtii.

Korhonen on Suomen kokeneimpia ja menestyneimpiä golfammattilaisia. Hän on voittanut Euroopan pääkiertueella (European Tour ja marraskuusta 2021 alkaen DP World Tour) kahdesti, vuonna 2018 Itävallassa ja vuonna 2019 Kiinassa. Ensimmäisen kilpailunsa Korhonen pelasi pääkiertueella vuonna 2007, ja vuodesta 2011 lähtien hän on pelannut pääkiertueella yhtäjaksoisesti. Belgian kilpailu tulee olemaan uran 247:s kilpailu pääkiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje