Mikko Korhonen: ”Motivaatio on ehkä vielä kovempi, mitä se on ollut” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen: ”Motivaatio on ehkä vielä kovempi, mitä se on ollut”

Kuva Getty Images

Ensi vuonna Mikko Korhosen on lunastettava pelioikeus kaudelle 2023.

Mikko Korhonen on pelannut yhdeksän perättäistä kautta Euroopan ykköskiertueella, jonka kantaa nyt uunituoretta nimeä DP World Tour. Kausi 2021 oli rankingsijoituksella mitaten uran kolmanneksi paras. Korhosen loppusijoitus Race to Dubai -pistelistalla oli 56:s.

”Kaudesta jäi vähän kaksijakoinen fiilis varsinkin, kun en finaaliin päässyt. Se harmitti heti siinä kättelyssä. Oli tosi paljon huonoja viikkoja, jotka menivät ihan ohi. Mutta sitten oli taas neljä top-kymppiä, joista kaksi oli top-kolmosta. Se oli sitä hyvää osastoa, ja pääsin taistelemaan oikeasti voitosta”, Korhonen kertoo Golfpiste Podcastin uusimmassa jaksossa.

Korhoselle ominaiset tasaisen varmat otteet kantoivat Suomen ET-konkarin taas läpi kauden, ja kierroskeskiarvo, 69,98, oli Euroopan kiertueella uran kovin. Tammikuussa alkavaa kautta 2022 Korhonen odottaa jo motivoituneena.

”Se motivaatio, mikä on edelleen, se kertoo, että pitää jatkaa. Se on oikeastaan ehkä vielä kovempi, mitä se on ollut. Kyllä tässä vielä jokunen vuosi jatketaan”, Korhonen lupaa.

41-vuotias Korhonen on pelannut kesäkuusta 2018 Shot Clock Mastersin voittonsa jälkeen huolettomasti vahvalla voittajakategorian pelioikeudella. Vuoden 2019 Volvo China Openin ykköstilan päivittämä voittajakategoria ulottuu kauden 2022 loppuun asti. Pelioikeus kaudelle 2023 on lunastettava ensi vuoden aikana joko uran kolmannen voiton tai kiertueen pistelistan kautta.

”Iso tavoitteeni on se, että vielä voittaisin kilpailun”, Korhonen sanoo.

Asetelmat muuttuvat, jos peli ei lähde kulkemaan kauden edettyä pitkälle. Se ei Korhosta kuitenkaan vielä kauden alla huoleta.

”Kyllä European Tourilta varmaan putoaa sitten pois, kun ei sinne enää kuulu, eikä jaksa tehdä hommia. Mutta luulen, että kun tekee hyvin hommia, keskittyy oikeaisiin asioihin ja treenaa, niin varmasti pystyy pitämään pelioikeutensa”, Korhonen sanoo.

Korhonen joutuu Golfpiste Podcastin jaksossa myös yleisön piinapenkkiin ja joutuu vastaamaan muun muassa Valtterin kysymykseen siitä, mikä on ollut hänen uransa jännittävin lyönti. Korhonen sijoittaa sen vuoden 2008 World Cupiin, jossa hän edusti Suomea Roope Kakon parina.

”Roope ei nyt varmaan tykkää, kun mä kerron tämän…”, Korhonen aloittaa ja kertoo hykerryttävän kohtauksen, jonka voit kuunnella alta, Spotifysta, SoundCloudista tai Suomalainen Plus -palvelusta.

Golfpiste Podcast · #143 – Mikko Korhosella on motivaatio huipussaan – Nuutinen ja Riihijärvi matkalla LPGA Tourille
Lue seuraavaksi: Pulkkanen paras rankingeissa, Korhonen tilastoissa: Tällainen oli suomalaisten ET-kausi 2021

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje