[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Muu

Mikko Iloselle jäi hyvä tunne Australian Openista

Voittoon Sydneyssä pelatussa klassikkokisassa nousi 22-vuotias entinen amatööritähti Cameron Davis 16 lyöntiä Ilosta paremmalla tuloksella.

Mikko Ilonen (73-68-73-75,+5) rakenteli sunnuntain päätöskierroksella useita hyviä birdiepaikkoja Australian Golf Clubilla.

Loppukiri jäi kuitenkin ottamatta, lahtelainen putosi viikonlopun aikana kärjen tuntumasta sijalle 52:s.

”Etuysi oli melko vahvaa peliä, toisella puoliskolla korttiin napsahti bogit korttiin. Viikon edetessä toiminta ja tunne alkoivat tuntua koko ajan paremmalta, vaikka se ei tuloksiin välittynytkään”, Ilonen kertoi.

”Hieno kisa ja upeat puitteet, urheilujuhlaa parhaimmillaan. Mielellään pelaan täällä jonain vuonna uudestaankin”, edellisen kerran Australian arvostetuimpaan kisaan vuonna 2000 osallistunut Ilonen jatkoi.

Cameron Davis loisti alussa ja lopussa

Voittajaksi selvisi loistavasti ensimmäisen ja viimeisen kierroksen (63-64) pelannut 22-vuotias Cameron Davis. Näiden välissä hän ehti pudota jo ratkaisevan tuntuisesti kärjestä  tuloksin 72-74.

Kotikaupungissaan pelannut Cameron Smith näytti Jason Daylle ja muille kärkimiehille sunnuntaina kaapinpaikan. Kuva: Getty Images)

Hän on aiemmin voittanut sekä Australian Amateurin, kuin myös amatöörien MM-kultaa ja henkilökohtaisen sarjan (2016).

Vuoden verran ammattilaisena kiertänyt Davis ei ollut ennen yllätysvoittoaan saada maailmanlistan pisteitä kuin yhdestä kisasta, ollen ennen viikonloppua sijaluvulla 1494. Vaikka nuorukaisen kapasiteetti tiedettiin, hänen nousunsa voittajaksi oli kilpailun suurimpia yllätyksiä tällä vuosituhannella.

Davis, sekä kaksi seuraavaa sijaa vallanneet Ruotsin  Jonas Blixt ja isäntämaan Matt Jones saivat paikat Open Championshipiin heinäkuulle 2018.

Kolmen kierroksen jälkeen johtanut Jason Day hävisi Davisille sunnuntaina yhdeksän lyöntiä pudoten viidenneksi. Jordan Spieth (70-71-70-67,-6) löysi ison vaihteen vasta päätöspäivänä, sijoitus oli kahdeksas.

Australian Open oli vielä 1980-luvun toisella puoliskolla yksi maailman arvostetuimmista klassikkokisoista.

Tom Watson ja Jack Nicklaus osallistuivat ja menestyivät huippuvuosinaan myös Australian Openissa. Kuva Getty Images

Lähes koko 60-luvun ja 70-luvun alkupuoliskon voittajien listalla vuorottelivat Peter Thompson, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Tom Watson ja Gary PlayerGreg Norman nousi 80-luvulla kestomenestyjäksi viidellä ykköstilallaan.

Palkintosummien pienuus ja tiukentunut kisa ympäri maailmaa pelattavien kisojen kesken on jättänyt Australian Openin lapsipuolen asemaan, vaikka aussit kykenevät lähes omien pelaajiensakin voimin rakentamaan tapahtumaan hyvän tunnelman.