10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Mikko Ilosella nousujohtoinen kierros Australian avoimissa

Iltapäivän puuskittainen tuuli heitteli hyvin putanneen Mikko Ilosen (73, +2) palloa The Australian Golf Clubilla.

Australian Openin kärkeen nousi torstaina todellinen yllättäjä, tuloksen 63 rakentanut Cameron Smith. Aussi teki aamukierroksellaan yhdeksän birkkua ja yhden bogin ihanteellisissa olosuhteissa. Smithin aiemmat meriitit ovat kovin vaatimattomia,  uran ainoat maailmanlistalle tulleet pisteensä hän on saanut Meksikossa pelatusta kisasta, jossa sijoitus oli 15:s.

Jason Day on voittanut kymmenen kertaa PGA Tourilla. Kotimaassa ainoa ammattilaisena saavuttamansa ykköstila on World Cup Adam Scottin parina vuonna 2013, joten Australian Openin valtaaminen olisi merkittävä saavutus.
kuva: Getty Images

Aamun tyynestä kelistä pääsi nauttimaan myös Jason Day, (66, -5) joka on tuloslistalla kolmantena.

Mikko Ilonen ja kisan ykkössuosikki Jordan Spieth (70,-1) pelasivat  iltapäivällä, jolloin tuuli oli yltynyt varsin kovaksi. Spieth takoi tauluun kuusi birkkua, mutta hairahtui tekemään viisi bogia. Sijoitus on 28:s Kärkikymmenikköön mahtuu nimimiehistä myös Jonas Blixt (70,-3)

Ilonen on niukasti cut-rajan väärällä puolella, mutta kierroksestaan nauttineen lahtelaisen etuna on perjantain aamustartti.

”Puttasin hyvin läpi kierroksen. Tuuli oli puuskittaista, birkkupaikat olivat vähissä. Tulos 73 tuli ihan kelpo väännön seurauksena. Fyysisesti olin paremmassa iskussa kuin edellispäivänä, lyöminenkin tuntui napakammalta. Oli tosi mukavaa pelata”, Ilonen summaili päiväänsä.

Ilonen oli 12:n pelaamansa reiän jälkeen jo kolme yli. Loput kuusi hän pelasi  yhden alle, tehden tähän jaksoon päivän molemmat birkkunsa.

Ensimmäisellä osallistumiskerrallaan vuonna 2000 Ilonen oli 20-vuotiaana amatöörinä Australian Openissa lopputuloksissa 44:s.

Perjantain kierros käynnistyy hänen osaltaan aamuryhmissä, Suomen aikaa jo torstain puolella klo 21.45- 23.50 välillä. Tarkkaa aikaa ei vielä aamulla ollut kilpailun kotisivuilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje